Дело за жестока катастрофа край Плевен, при която са загинали

...
Дело за жестока катастрофа край Плевен, при която са загинали
Коментари Харесай

Дело за катастрофа с четирима загинали влиза в плевенския съд

Дело за жестока злополука край Плевен, при която са починали четирима души , влиза в съда. На подсъдимата пейка ще седне обвиненият Р.В. – водач на рейс. Той би трябвало да дава отговор за това, че е карал с превишена скорост и по несъобразителност е предизвикал съдбовния случай, заяви Плевенската окръжна прокуратура.
Катастрофата станала на 13 август м.г. на пътя сред Плевен и Ловеч - край кантон „ Люляк “. Съпрузите Румен З. и Любов З., дружно със своята щерка и техния внук, се прибирали с „ Форд Фокус “ от фамилна екскурзия до троянското село Орешак. По същото време по този път от Плевен към Пловдив по постоянна линия за транспорт на пасажери пътувал рейс „ Сетра “, ръководен от обвинения.
Според обвиняването, в региона на кантон „ Люляк “ на прав пътен сектор рейсът се движел със 78 км/ч, макар че ограничаването на скоростта там е 60 км/ч. Когато двете моторни транспортни средства се доближили на към 110 метра едно от друго, лекият автомобил – ръководен от Румен З., ненадейно трансформирал посоката си и навлязъл в лентата за насрещно придвижване. Шофьорът на рейса натиснал спирачките. В този миг фордът внезапно завил на дясно и почнал да се прибира в своята лента за придвижване. Въпреки това последвал конфликт, при който возещите се в лекия автомобил пасажери умряли на място.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР