Дело за дискриминация, в което се твърди, че МакДоналдс“ отказва

...
Дело за дискриминация, в което се твърди, че МакДоналдс“ отказва
Коментари Харесай

Съдят „МакДоналдс“ за 10 млрд. долара заради дискриминация към чернокожи

Дело за дискриминация, в което се твърди, че „ МакДоналдс “ отхвърля да популяризира в медии, които са благосъстоятелност на чернокожи, получи зелена светлина от Американския съд.

 

Искът е на медийния бизнесмен Байрън Алън и е на стойност 10 милиарда $. Гигантът за бързо хранене е упрекнат в „ расови стандарти “, защото не популяризира в медии, благосъстоятелност на чернокожи. Жалбата е подадена за пръв път през май 2021 година

 

Байрън Алън, притежател на Entertainment Studios Networks и Weather Group, включваща и Weather Channel, твърди, че „ МакДоналдс “ е основал „ двустепенна система “, учредена на раса и го е изключил от общия пазар.

 

Според него „ МакДоналдс “ подписва контракти с обособена рекламна организация за „ афро-американски медии “ за консумиране на бюджет, който е „ най-малък “ спрямо общия пазарен бюджет.

През декември обаче федерален арбитър отхвърли делото, като сподели, че обвиняванията не са задоволително подкрепени.

 

След правосъдни разногласия същият арбитър в петък отхвърли настояването на „ МакДоналдс “ за преустановяване на делото и по този начин му даде зелена светлина.

 

Алън твърди, че в случай че компанията му беше благосъстоятелност на бели, тя „ щеше да получи десетки милиони долари рекламни доходи от „ МакДоналдс “ на годишна база “.

 

Лорета Линч, някогашен основен прокурор на Съединени американски щати, в този момент юрист, представляващ „ МакДоналдс “, сподели, че жалбата на Алън е „ за доходи, а не за раса “, заяви bTV.

 

„ Неоснователните изказвания на ищците подценяват както законните бизнес аргументи на McDonald's да не влагат повече в техните канали, по този начин и дългогодишните бизнес връзки на компанията с доста други сътрудник, притежаващи разнородни артикули “, сподели тя.

 

В желае на Байрън Алан се споделя още, че чернокожите съставляват 40% от клиентите на веригата за бързо хранене, само че тя е похарчила едвам 0,3% от рекламния си бюджет от 1,6 милиарда $ в Съединени американски щати през 2019 година за медии, благосъстоятелност на чернокожи. През май 2021 година Макдоналдс се ангажира да усили националните разноски за реклама с медии, притежавани от чернокожи, от 2% на 5% до 2024 година

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР