Дело срещу възрастно семейство от Гревен и адвокат от Мюнхен,

...
Дело срещу възрастно семейство от Гревен и адвокат от Мюнхен,
Коментари Харесай

Съучастници на Ружа Игнатова се изправят пред съда в Германия

Дело против възрастно семейство от Гревен и юрист от Мюнхен, подсъдими за съучастничество на криптокралицата Ружа Игнатова, би трябвало да стартира за повторно през днешния ден в Мюнстер, заяви пресцентърът на окръжния съд в града. Съдът ще заседава 22 пъти до 7 март 2023 година

Игнатова е създател на компанията OneCoin, която откакто притегли 4 милиарда $ от частни вложители, беше упрекната в машинация. Пета година дамата е в неопределеност, последно през юли тази година гръцката полиция заяви, че е получила данни, че търсената е в страната, само че интервенцията за ареста ѝ се оказала безуспешна. 

В Мюнстер съдят фамилията от Гревен по обвиняване за пране на пари и съучастничество в машинация. Според обвиняването от края на 2015 година до края на 2016 година мъжът и дамата дават посредством своята компания " Интернешънъл Маркетинг Сървис " платежни услуги за OneCoin Ltd. на Ружа Игнатова без публично позволение, прецизира " Дневник ". 

В този интервал те съумяват да съберат 88 158 входящи заплащания от клиенти посредством особено основани банкови сметки, като общата сума се равнява на към 320 милиона евро. Оттам огромна част от парите на немските вложители се трансферират нелегално по сметки в чужбина. За това двамата обвинени получават комисиона от 3,2 милиона евро. Според  " Дойче веле "  парите са били насочвани към фонд на Каймановите острови, откъдето посредством комплицирана мрежа от компании и медиатори са стигали до разнообразни данъчни оазиси.

Прокуратурата упреква юриста от Мюнхен в пране на пари по два случая. В началото на 2016 година той получава от " Интернешънъл Маркетинг Сървис " по сметката си средства в размер от към 20 милиона евро, които по-късно трансферира от името на Ружа Игнатова към адвокатска адвокатска фирма в Лондон, с цел да бъдат купени два парцела. Освен това от края на май до края на юли 2016 година юристът укрива към 75 милиона евро, които компанията в Гревен трансферира към фонд на Каймановите острови.

И тримата подсъдими отхвърлят обвиняванията. Делото против тях стартира на 17 септември 2021 година, напомня Западногерманското радио (ВДР). Обемът на самия правосъден развой е забележителен. Главното досие съдържа повече от 15 хиляди страници, а обвинителният акт повече от хиляда. Насрочени са 50 заседателни дни, 19 от които се организират - разпитани са 38 очевидци и двама специалисти по криптовалути.

В края на май тази година делото е спряно поради дълготрайно боледуване на двама правосъдни заседатели. В репортаж на ВДР говорителката на съда Корнелия Хансен изясни, че процесът би трябвало да стартира отначало, в нов състав, в средата на август.

На 21 август пресцентърът на съда разгласи, че процесът още веднъж е отсрочен заради заболяване на един от основните обвинени, като не се загатна за кого тъкмо става въпрос.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР