Дело срещу сериен убиец на новородени прикова медийното внимание във

...
Дело срещу сериен убиец на новородени прикова медийното внимание във
Коментари Харесай

Сериен убиец на новородени: Изправиха медицинска сестра пред съда


Дело против сериен палач на новородени прикова медийното внимание във Англия поради мащаба на закононарушението. Главен обвинен и обвинен е здравна сестра от болничното заведение в британския град Честър.

32-годишната Луси Летби отхвърля седем обвинявания в ликвидиране и 15 обвинявания в опит за ликвидиране, свързани с общо 17 бебета.

Седем бебета – пет момченца и две момиченца са убити в интервал от 18 месеца след януари 2015 година доникъде на 2016 в неонатологичното поделение на болница в британския град Честър.

Използване на инсулин, с цел да се смъкна равнището на кръвна захар, инжектиране на въздух, с цел да се провокира емболия, нарочни пострадвания, довели до кръвозагуба и следене на родителите в обществените мрежи - това бяха част от обстоятелствата, които прокуратурата изнесе пред съда и те звучаха като подиуми от филм на ужасите, а не действителни истории.

Обвиняемата изслуша всички свидетелства и обвинявания седнала в остъклена кутия на метри от родителите на жертвите.

Съдебните заседатели, които получиха потресващи елементи за всички случаи, бяха осведомени с следствието на прокуратурата, която установи, че Летби е участвала при всички смъртни случаи в неонатологичното поделение в болничното заведение за интервала.

Много от случаите и трагичните събитията в този интервал са се случили по време на нощни смени, а когато Луси Летби бива преместена на дневна промяна, случаите и смъртните случаи стартират да се случват денем, посочи прокурорът.

Делото продължава и провокира съществени мнения за потребността от по-сериозен асортимент на фрагменти в здравната система на Англия, където има изострен дефицит на квалифицирани медицински сестри и лекари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР