Дело от частен характер „тъжба на пострадалия“ е повдигнато срещу

...
Дело от частен характер „тъжба на пострадалия“ е повдигнато срещу
Коментари Харесай

Баща на първокласник нарече класната на сина си „овца”, сега го мести в друго училище

Дело от частен темперамент „ просба на потърпевшия “ е повдигнато против татко на първокласник от ОУ " Княз Александър Първи " в Пловдив. На 12 март т.г. Борис Манолов е обидил класния началник на първи клас Мариана Аргирова-Жекова с думите „ Какво ми крещиш ма, овца? “.
Според мъжа преподавателката се държала надменно сега, в който тя изяснява какво е държанието на сина му. Според правилника на образователното заведение родителите нямат право да се качват на етажа, където се организират образователните занятия на учениците. По време на случая Манолов е бил в коридора пред класните стаи, а очевидци на неговото държание стават няколко души от личния състав на учебното заведение, написа " Трафик ".
Мариана Аргирова-Жекова е с 30 години стаж като преподавател. Тя показа, че в първия миг след обидата към нея тя не е обърнала внимание. Но нейни сътрудници са чули думите на бащата на първокласника и са я подкрепили да търси правата си в съда.
Така се стига и до образуването на дело от частен темперамент „ просба на потърпевшия “, която Борис Манолов оспорва.
Той самият не участва на днешното съвещание. По думите на неговия бранител юрист Надя Делева, Манолов е в командировка в чужбина. Съдът не даде ход на делото, тъй като реши, че наличието на обвинения е неотложно. Освен това е открито, че стеснен кръг лица са били очевидци на случилото се. Не може да се вземе и мнение за подписване на конвенция сред двете страни.
В началото на тази седмица родителите на първокласника са взели документите от ОУ " Княз Александър Първи ", с цел да го реалокират в друго пловдивско учебно заведение.
Искът на преподавателя Мариана Аргирова-Жекова е парично обезщетение в размер на 1000 лв., опрощение и вдишване на разноските по делото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР