Dell съкрати хиляди свои служители, като освен това ограничи наемането

...
Dell съкрати хиляди свои служители, като освен това ограничи наемането
Коментари Харесай

Dell съкрати хиляди служители поради спада в продажбите на персонални компютри

Dell редуцира хиляди свои чиновници, като също така ограничи наемането на нови такива като част от цялостна стратегия за усъвършенстване и метаморфоза на разноските си. Тези ограничения бяха отговор на спада в търсенето на лични компютри (PC) и на 11-процентния спад на приходите на компанията през четвъртото тримесечие на последната година.

Към 2 февруари тази година Dell има почти 120 000 чиновници. Това е с 6650 по-малко от данните за миналата година. Това фрапантно редуциране на личния състав беше един от отговорите на компанията на близо 2-годишния спад в търсенето на лични компютри, който оказа доста влияние върху финансовите ѝ резултати и провокира недоволството на акционерите.

В публично изказване, оповестено през вчерашния ден, Dell даде насоки за приходите на своето поделение Client Solutions Group (CSG), което дава отговор за производството на лични компютри. Компанията чака приходите на този сегмент да отбележат растеж през цялата настояща финансова година. Въпреки, че през четвъртото тримесечие на миналата година бе регистриран спад.

Анализаторите на Dell показват идното възстановяване на изискванията на търсене и ценовата конкурентоспособност в границите на фискалната 2025 година. Това би трябвало да помогне на компанията да възвърне позициите си на пазара на PC. Въпреки това Dell предвижда нарастване на разноските за съставни елементи. Освен това компанията предвижда по-ниски чисти доходи в редица бизнес посоки. Това е директно обвързвано с измененията в комерсиалните ѝ взаимоотношения с VMware. Припомняме, че последната беше добита от Broadcom в края на ноември предходната година в договорка на стойност 69 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР