Dell EMC обяви значимите си успехи в сектора на високопроизводителните

...
Dell EMC обяви значимите си успехи в сектора на високопроизводителните
Коментари Харесай

Dell EMC с успехи в сектора на високопроизводителните изчисления, разширява своето портфолио


Dell EMC разгласи значимите си триумфи в бранша на високопроизводителните калкулации. Разширяването на портфолиото на компанията ще има приложение в разнообразни научни разработки – изкуствен интелект, бионауки, метериология и доста други. Dell EMC също оповестиха, че Космическият център на Университета във Флорида е победител в конкуренцията за разработки в областта на изкуствения разсъдък Dell EMC AI Challenge за 2018 година

“Иновациите в IT бранша вършат работата със системи от суперкомпютри още по-ефективна и понижават времето нужно за нови научни открития. Все още се счита, че въвеждането на тези технологии е много комплицирано “, споделя Тиери Пелегрино, вицепрезидент на Dell EMC.

“На базата на години опит с водещи институции, софтуерни сътрудници и стратегически клиенти, Dell EMC предлага необятно портфолио от технологии, които улесняват потреблението на суперкомпютри в научените проучвания и дава още по-голям достъп до тези технологии. Нашата цел остава да бъдем водачи в бранша на високопроизводителните калкулации и да предложим на разнообразни по мащаб организации опцията да се възползват от изкуствения разсъдък и машинното учене. “, добавя той.

Dell EMC подкрепя научните разработки, които обезпечават човешки напредък

Dell EMC продължава да заема лидерска позиция във въвеждането на суперкомпютри като технология, която води до необятен набор от научни открития и проучвания. Клиентите на Dell EMC са показателни за желанието на компанията да наложи високи стандарти в областта на високопроизводителните калкулации:

- Texas Advanced Computing Center (TACC) в Тексаския университет в Остин избра Dell EM да създаде новия им суперкомпютър Frontera през 2019 година Frontera е петата най-мощна компютърна система в Съединени американски щати и най-голямата разполагаем на университ.

- Кеймбриджкият университет уголемяват своя капаците за работа със суперкомпютри с новия си план “Cumulus - UK Science Cloud.” Новата OpenStack система е най-големият теоретичен суперкомпютър в Обединеното кралство и работи със сърварите на Dell EMC PowerEdge.

- Мичиганският университет употребява своя Great Lakes компютърен масив за симулации, моделиране, изкуствен интелект, машинно учене, просвета на данните, геномика и доста други. Новята система е осъществена със системата на Dell EMC за високопроизводителни калкулации, част Dell EMC PowerEdge.

- Центърът за суперкомпютри в Охайо създава своя Pitzer Клъстер, осъществен от Dell EMC. Подобно на системата Frontera, Pitzer ще употребява Dell EMC PowerEdge услугите. Проектът ще способства за проучванията в региона на човешката геномика, претенцията на световното разпространяване на вируси и други.

Победителите в конкуренцията Dell EMC AI Challenge

Dell EMC избра научният екип на (SHREC) към Университета на Флорида за победител в Dell EMC AI Challenge за 2018 година Надпреварата подтиква участниците да показват практическа интеграция на изкуствен интелект като технология трансформираща бизнеса, научните проучвания и развиването на обществото. Победителят получава 200,000 часа достъп до клъстера на Dell EMC HPC & AI Innovation Lab Zenith и място в панале на Dell EMC по време на SC18 конференцията.

Космическият център се състои от над 30 бизнес, държавни и университетски сътрудници, работещи дружно за решение на научни проблеми. Работата им може доста да се улесни с потребление на високопроизводителните калкулации. За Dell EMC AI Challenge екипът показва система за хетерогенни калкулации, която дава цялостен разбор на данните от работния развой, приложение на машинно учене и може да откри приложение в опазването на здравето, бизнеса, финансите, научните разработки.

С печелещи награди десктопи, преносими компютри, 2-в-1 артикули и тънки стационарни компютри, мощни работни станции и подсилени устройства, подобаващи за специфична среда, монитори, както и цялостна гама от услуги и решения за сигурност, Dell обезпечават на актуалните чиновници и консуматори това, от което се нуждаят, с цел да могат несъмнено да се свързват, създават и сътрудничат отвред и когато и да е. Dell, като част от Dell Technologies, се стремят услугите им да доближат до всички консуматори, както и до дребни и огромни организации в 180 страни по света.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР