Делфините отдавна са определяни като един от най-умните животни и

...
Делфините отдавна са определяни като един от най-умните животни и
Коментари Харесай

Умението, което притежават само хората и делфините

Делфините от дълго време са определяни като един от най-умните животни и най-близки по разсъдък до хората. Основната причина за това е, че и те са обществени и имат държание, което показва ангажираност към групата, от която са част.

Тези големи бозайници имат комплициран език, с който споделят между тях. Освен това, извършват редица команди. А мозъкът им продължава да бъде мистерия за учените до известна степен.

Според ново проучване, делфините имат държание и връзка между тях , която до неотдавна се смяташе за неповторима дарба единствено на хората.
 Снимка 473960

Учените са открили, че мъжките представители синхронизират звуците, които издават, до момента в който се движат наедно един с различен . Така те работят като един екип.

Подобно държание се среща и при други животни, като да вземем за пример мъжките светулки, които могат да светят в един темп, само че при тях това се счита за демонстрация на съревнование за женските, а не на отборна работа, написа Guardian.

Но единствено хората и делфините могат да демонстрират физически синхрон, до момента в който си сътрудничат . Той се показва както в подражаване на дейности, по този начин и на звуци.
 Делфините, интелектът им и по какъв начин споделят между тях бозайниците
Отличниците на океана

Колко тъкмо са умни делфините

И по този начин делфините още веднъж изпъкват пред останалите представители на животинския свят с разсъдък, който доста се приближава до човешкия. При тях, както и при нас, синхронизирането на дейностите е обвързвано със основаване на връзка сред индивидите .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР