Делегацията на ЦСКА вече е в Хърватия. Утре армейците излизат

...
Делегацията на ЦСКА вече е в Хърватия. Утре армейците излизат
Коментари Харесай

ЦСКА вече е в Хърватия, в града на Давор Шукер

Делегацията на ЦСКА към този момент е в Хърватия. Утре " армейците " излизат против локалния Осиек в мач-реванш от втория прелиминарен кръг на Лига Европа. Срещата стартира в 21:45 часа българско време. ЦСКА победи противника с 1:0 на " Армията " преди седмица.

Пресконференцията на треньора Люпко Петрович е от 18:45 часа хърватско време (19:45 българско). Официална подготовка на ЦСКА е от 19:15 часа (20:15 българско).
 Снимка 436334
Източник:

Осиек е ситуиран в историческата област Славония, на десния бряг на река Драва, покрай вливането й в Дунав. Гръдът е прочут с производството на коприна и с млекопреработване. Тук през 1968 година е роден някогашният нападател на Хърватия и Реал (Мадрид), легенда на локалния футбол - Давор Шукер . Той е младеж на Осиек. За първия тим има 91 мача и 40 гола. След това отива в Динамо (Загреб), с цел да последва отлична кариера в Севиля и Реал. Шукер е част още от тимовете на Арсенал, Уест Хем и Мюнхен 1860. Има 69 мача и 45 гола за Хърватия.
 Снимка 235378
Източник:

Както е известно, професионалния си път на футболист от този клуб стартира и треньорът на ЦСКА - Люпко Петрович . Той има 318 срещи и 134 попадения за тима. След това е и треньор на Осиек. Любопитното е, че точно Петрович дава път в първия тим на Шукер.

Населението на града е към 100 000 души. Осиек е събрат с Будапеща, Лозана, Марибор, Нитра, Печ, Пфорцхайм, Плоещ, Тузла и Призрен.
 Снимка 436490
Източник:

Съперникът на ЦСКА е учреден година преди " армейците " - 1947-а. Най-големият триумф в историята на клуба е спечелването на Купата на Хърватия през 1999-а година. Отборът е бронзов медалист 6 пъти, само че няма даже едно второ място. ЦСКА е на галактически години пред " сините " по трофеи и купи.

Ангел Домусчиев и Красиан Митев - пратеници на ТОПСПОРТ в Хърватия.
 ЦСКА отпътува за Хърватия
ЦСКА отпътува за Хърватия

Вижте подробностите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР