Делегацията на ЦСКА кацна благополучно в Украйна. Полетът премина спокойно.

Делегацията на ЦСКА кацна благополучно в Украйна. Полетът премина спокойно. ...

ЦСКА вече е в Украйна, в града на Запорожец.

Делегацията на ЦСКА кацна благополучно в Украйна. Полетът премина спокойно. "Армейците", водени от собственика на клуба Гриша Ганчев, са в добро настроение и мотивирани утре да направят силен мач и да отстранят Зоря от турнира Лига Европа.

Както е известно, двубоят ще бъде в Запорожие, а не в Луханск.

Град Запорожие е разположен на река Днепър. Населението към 2018 година е малко над 740 000 души. През 1770 година в него е заложена Александровската крепост - форпост в руско-турските войни.

Важна роля за развитието на града оказва строителството на железопътна линия от центъра на Русия за Крим, както и удобното географско разположение на пристан на няколко прага по-долу по реката. Градът става важен транспортен възел на Нова Русия, в който започва да се развива промишленост. Името Запорожие е дадено през 1921 година.

В околностите на града, до село Вознесенка, е открит гробът на българския кан Аспарух. В този район на Украйна живеят таврийските българи.

Градът е известен и с автомобилостроенето си в Запорожкия автомобилен завод, произвеждал леките коли "Запорожец" и "Таврия".

Местният футболен отбор се казва Металург.

Очаквайте по-късно пресконференцията на треньора на ЦСКА Люпко Петрович.

Ангел Домусчиев и Красиан Митев, пратеници на ТОПСПОРТ в Украйна. /topsport.bg

Източник: dnesplus.bg