Делегацията на ООН в Турция счита Мохамед бин Салман Ал

...
Делегацията на ООН в Турция счита Мохамед бин Салман Ал
Коментари Харесай

ООН обяви саудитския принц за главен заподозрян в случая Хашоги

Делегацията на Организация на обединените нации в Турция смята Мохамед бин Салман Ал Сауд, принцът на Саудитска Арабия, за основен обвинен в убийството на журналиста Джамал Кашоги. Това заяви формалният представител на Партията за правдивост и развиване на Турция и консултант на президента на страната Ясин Актай, съобщи БГНЕС.
" Делегацията на Организация на обединените нации счита престолонаследника за основен обвинен в убийството на Хашоги “, цитира политика CNN.
Припомняме, че на 29 януари Делегация на Организация на обединените нации, включваща и правосъдния специалист Агнес Каламард, не беше позволена да влезе в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. Каламард и съпътстващите я специалисти желаеха достъп до консулството, в което на 2 октомври 2018 година беше погубен саудитският публицист и критик на режима в Рияд Джамал Хашоги. Но съгласно локални медии на представителите на международната организация е бил отхвърлен достъп до комплекса,
" Това е скандално ", съобщи след случилото се Йомер Челик, представител на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването. Предвидено е на следващия ден, 30 януари, Каламард да се срещне с основния прокурор на Истанбул.
" Приветстваме визитата на Агнес Каламард в Турция по отношение на убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги. Все още не знаем къде е тялото на Хашоги, кой подреди да бъде погубен и кой е бил " локалният помощник ". Правосъдието би трябвало да бъде задоволено ", написа в Twitter шефът по връзките на турското президентство Фахретин Алтун.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР