Делегацията на Киев на преговорите с Москва за износа на

...
Делегацията на Киев на преговорите с Москва за износа на
Коментари Харесай

Украйна ще подпише споразумение за зърното с ООН и Турция, с Русия- не

Делегацията на Киев на договарянията с Москва за износа на зърно, блокирано в Украйна заради войната, дойде в Истанбул, заяви украинското министерство на инфраструктурата, представено от Франс прес.

" Украинската делегация отпред с министъра на инфраструктурата Олександър Кубраков дойде в Истанбул, с цел да договаря за решение на въпроса със зърното ", уточни ведомството в мрежата " Телеграм ".

Съветник на украинското президентство съобщи, че Украйна ще подпише дълго чаканото съглашение за износа на зърно единствено с Организация на обединените нации и Турция, Русия ще подписа настрана съглашение, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Украйна не подписва никакъв документ с Русия. Подписваме само съглашение с Турция и Организация на обединените нации и поемаме ангажимент към тях. Русия подписва огледално съглашение с Турция и Организация на обединените нации ", разгласи в " Туитър " съветникът на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоляк.

Подоляк предизвести, че Украйна няма да се съгласи нито съветски кораби да ескортират този експорт, нито да има какъвто и да било представител на Москва на пристанищата ѝ. Той предизвести, че ще има " неотложен боен отговор " от украинска страна, при каквато и да било съветска провокация във връзка с това съглашение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР