Делегация, представляваща венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, днес се срещна

...
Делегация, представляваща венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, днес се срещна
Коментари Харесай

Делегация на Гуайдо посети Ватикана и Италия

Делегация, представляваща венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо, през днешния ден се срещна с представители на Ватикана, съобщи Асошиейтед прес. Срещата се организира в миг, в който социалистическият президент на Венецуела Николас Мадуро прикани Ватикана да се намеси в политическата рецесия в страната.

Ватикана не заяви кой е взел участие в срещата, само че делегацията бе снимана с монсеньор Едгар Пеня Пара, родения във Венецуела заместител държавен секретар на Ватикана. Неговият началник - основният секретар Пиетро Паролин е специалист по Венецуела поради годините, които прекара в нунциатурата на Ватикана в Каракас.

По време на срещата представители от ватиканския Държавен секретариат са споделили на венецуелските представители, че папа Франциск е съпричастен с всички венецуелци, които страдат. Ватиканските представители са изразили съществено безпокойствие от обстановката във Венецуела и нуждата от заслужено и спокойно решение, което да бъде открито бързо, с цел да се преодолее рецесията, при което да бъдат спазени човешките права и да се избегне кръвопролитието и при което да се мисли за благосъстоянието на всички поданици на Венецуела.

Делегацията, представляваща Гуайдо имаше среща и с италиански представител по-рано през днешния ден, съобщи АНСА. Тя беше призната в италианското външно министерство от външния министър Енцо Моаверо Миланези от името на премиера Джузепе Конте.

В делегацията влизат ръководителят на комисията по външни каузи във венецуелското Национално заседание Франсиско Сукре, някогашният кмет на Каракас Антонио Ледесма и Родриго Диаманти, представител на Хуан Гуайдо по въпроса за обезпечаване на незабавна помощ от Европа, се споделя в изказване на италианското външно министерство.

Същевременно италианският вътрешен министър Матео Салвини беседва по телефона с Хуан Гуайдо, съобщи АНСА.

Салвини дефинира диалога като сърдечен. В него той е удостоверил твърдата позиция, възприета против Мадуро и цялостната поддръжка за конституционния курс за насрочване на свободни избори допустимо най-скоро във Венецуела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР