Делегация от побратимения град от Ерфурт, Германия, пристигна в Ловеч

...
Делегация от побратимения град от Ерфурт, Германия, пристигна в Ловеч
Коментари Харесай

Делегация от побратимения Ерфурт пристигна в Ловеч с дарение от две коли 

Делегация от побратимения град от Ерфурт, Германия, дойде в Ловеч на 12 май 2022 вечерта. На идващия ден гостите се срещнаха с кмета Корнелия Маринова и със заместник-кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.

Петчленната група се води от Михаел Хаун – член на борда на Спестовната каса в Ерфурт. В делегацията е и госпожа Симон Крафт, дълготраен началник на протокола и интернационалните връзки в побратимения град.

Непредвидени условия са попречили на основния кмет на Ерфурт Андреас Браузевайн (Andreas Bausewein) да пътува за Ловеч. Той е изявил предпочитание да пристигна през лятото, за което кметът Корнелия Маринова сподели, че постоянно е „ Добре пристигнал “.

Гостите са у нас във връзка Празника на града и докараха следващото подаяние за общината – леки коли Пежо 208 и VW UP. Документите за подаяние бяха предадени на заместник-кмета Венцислав Христов и на Валерия Баръмова, шеф „Здравеопазване, обществени и юношески действия и спорт“. Единият автомобил ще обслужва обществените домове, а другият ще направи по-мобилни чиновниците на „ Контрол и сигурност “.

В кабинета на кмета се организира другарски диалог като сред остарели познати по отношение на актуалната интернационална конюнктура и посрещането на бежанци от Украйна.

Срещата завърши с замяна на протоколни дарове. След това немските посетители посетиха завода за автомобилни елементи „ VOSS Automotive “ в Баховица, Дневният център в кв. „ Здравец “ и Крушунскитеводопади. В събота делегацията ще следи Петияфолклорен фестивал „ Люлякова ръченица “ на площад „ Тодор Кирков “.

Делегацията ще отпътува назад за Германия на 15 май 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР