Делегация от няколко институции ще преговаря в САЩ за новите

...
Делегация от няколко институции ще преговаря в САЩ за новите
Коментари Харесай

Българска делегация ще преговаря в САЩ за новите изтребители

Делегация от няколко институции ще договаря в Съединени американски щати за новите изтребители с американското държавно управление. Тя е формирана от представители на Министерството на защитата и на Военновъздушните сили, както и министерствата на финансите и на стопанската система.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов изясни, че ще се договаря в границите на закрепената от Народното събрание цена, без да понижава качествата на самолетите.

Първоначално България беше подготвена да даде милиард и 800 милиона лв., само че Народното събрание одобри опция за повече пари. Решението съгласно министъра би трябвало да дава отговор на българските финансови благоприятни условия. Плащанията би трябвало да са разсрочени, тъй като другояче може да затрудни финансирането на останалите планове, напомни той, представен от БНР.

Каракачанов се надява в границите на така наречен индустриално съдействие да бъде построен център за образование на водачи в новооткритото учебно заведение в Долна Митрополия.

Американската компания изрази преди месец подготвеност да съобщи и 8-те самолета две години след подписването на контракт. Първоначалните упования на министъра на защитата са подписването да е през юни или юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР