Делегация от Ловеч в състав Петър Цолов, председател на Общинския

...
Делегация от Ловеч в състав Петър Цолов, председател на Общинския
Коментари Харесай

Делегация на Община Ловеч посети побратимения град Калиш, Полша

Делегация от Ловеч в състав Петър Цолов, ръководител на Общинския съвет, и Даниел Колев, заместник-кмет на общината, беше на посещаване в побратимения град Калиш, Полша.

Посещението от 9 до 12 юни 2022 година стана по полска покана и поради Деня на града  – 11 юни. Сред гостите бяха още сътрудници от Хам (Германия), Престън (Великобритания), Ла Лувиер (Белгия), Мартина (Словакия), Дайк ан Ваард ( Кралство Холандия), Омон (Франция) ) и Камянец-Подолски (Украйна).

Всички делегации имаха среща с кмета на град Калиш Кристиан Кинастовски (Krystian Kinastowski), както и присъединяване в тържествена сесия на Общинския съвет на Калиш.

Една от атракциите бе провеждането на 17-ата европейска пукотевица за продобиване на Сребърната лилия на Свети Йосиф. Благотворителното съревнование по пукотевица по цели бе оповестено в изгода на украинския град Камянец-Подолски.

Програмата за празнуването на дните на Калиш включваше доста събития – премиерата на кино лентата „ Душата, въплътена в пианото “, пътешестване с исторически рейс, засаждане на дръвчета в парка, посещаване в Гимназията по изящни изкуства, посещаване на изложбата в кметството. Интересна демонстрация беше интронизацията на крал на Калиш от Братството на петела, последвана от концерт на филхармоничния оркестър на града.

Калиш е значим културен център с доста театри, музеи, филхармонии, художествени галерии, провеждат се фестивал за спектакъл и Международен фестивал на джаз пианисти. По данни на статистиката на Полша към 31 декември 2020 година градът е населяван от 99 106 поданици. Покровители на Калиш са Св. Пасхалис Байлон и Св. Йозеф.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР