Делегация от град Шенянг, Китай, водена от г-н Жингуй Жанг

...
Делегация от град Шенянг, Китай, водена от г-н Жингуй Жанг
Коментари Харесай

Китайска делегация посети община Варна 


Делегация от град Шенянг, Китай, водена от господин Жингуй Жанг – вицепрезидент на Китайска национална политическа консултативна конференция на града, се срещна през днешния ден с кмета на Варна Иван Портних. По време на диалозите гостът заяви, че в осъществяване на държавната политика и самодейността 16+1, град Шенянг предлага определяне на връзки на съдействие с Варна в областта на стопанската система, културата, образованието и туризма.

Той насочи покана към кмета на Община Варна за присъединяване в 18-та конференция на кметовете WWCAM Mayors Conference, която ще се организира в китайския град през септември тази година. Споделено бе, че градът е районен център в Североизточен Китай, с население 8.3 милиона души, с развита просветителна инфраструктура и стопанска система, с предпочитани браншове автомобилостроене, високи технологии, нововъведения, свободна комерсиална зона.

Кметът Иван Портних показа в резюме целите и провокации пред Варна, като срещна гостите с развиването на инфраструктурата, туризма, образованието, както и с опциите на новосъздадените стопански зони. По отношение на съдействието с Китай, кметът на Варна показа на гостите положителни практики от дългогодишното партньорство с побратимения град Нинбо в областта на образованието, в това число подписани двустранни съглашения сред университети от двата града, културата и обмена на положителни практики сред администрациите.

Участниците в срещата се сплотиха към общото предпочитание за развиване на двустранните връзки сред България и Китай, в частност сред Варна и Шенянг, като в бъдеще ще се оферират съответни хрумвания и планове за съдействие сред двата града във всички сфери на публичния живот.

live.varna.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР