Делегация от енергийни експерти към Департамента по енергетика на САЩ

...
Делегация от енергийни експерти към Департамента по енергетика на САЩ
Коментари Харесай

Експерти от САЩ с методи за използване на въглищата в „Мини Марица-изток”

Делегация от енергийни специалисти към Департамента по енергетика на Съединени американски щати посети ръководството на „ Мини Марица-изток ” ЕАД и Рудник „ Трояново-1 ”, оповестиха от сдружението.

Гостите организираха среща с шефа по стопанска система и финанси Стелиан Коев и шефовете на трите рудника - Милен Манов, Живко Бончев и Тошко Кавалджиев. Те се срещнаха с историята и сегашното на минния комплекс от документалния филм, който изгледаха в осведомителния център на сдружението. Основен акцент в извършените диалози бяха различните способи за потребление на лигнитните въглища.

В диалога участваха Ангелос Кокинос, заместник-помощник-секретар в Службата за ръководство на чисти въглища и въглеродни излъчвания на изкопаемата сила, доктор Джейм Адамс и Ефстратиос Тавулареас от Държавния департамент на Съединени американски щати. Те бяха съпроводени от чиновници на задачата на Съединени американски щати у нас.

В началото на седмицата енергийните специалисти се срещнаха с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и нейния екип и организираха разговари за методите за възстановяване на качеството на въздуха в България благодарение на нови технологии.

Срешщите се порвеждат в границите на Стратегическия разговор на високо ниво - конгрес за съвещания и съдействие по световни, районни и двустранни въпроси от съвместен интерес за Република България и Съединените американски щати.

Обсъжда се опцията за съдействие във връзка с опазване потенциала на въглищните централи в България, употребявайки опита и създадените технологии в Съединени американски щати.

От Департамента по енергетика на Съединени американски щати показаха информация за проучвания и развиване на енергийни системи на основата на въглища , както и за хващане и предпазване на въглерод. Двете страни се сплотиха към опцията за съдействие за опазване работата на топлоелектрическите централи в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР