Делегация от четирима представители на елитния италиански ФК Торино посети

...
Делегация от четирима представители на елитния италиански ФК Торино посети
Коментари Харесай

Делегация на Торино на гости на Локо Пловдив, обсъдиха сътрудничество

Делегация от четирима представители на елитния италиански ФК Торино посети Пловдив и базата на Локомотив. Те върнаха визитата на управлението на "черно-белите " в лицето на изпълнителните шефове Кузман Маринков и Венко Рахталиев, която се състоя в Торино преди два месеца.

Представителите на италианския клуб бяха основния координатор на ФК Торино Теодоро Копола, шефът на футболната академия на "биковете " Марко Рицери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източнoевропейските страни Фабрицио де Микеле, оповестява формалният уебсайт на Локомотив Пловдив.

Гостите от Италия дружно с Кузман Маринков, Чавдар Цветков и Румен Руйчев първо посетиха регионалната администрация, където господин Здравко Димитров ги одобри. Областният шеф бе осведомен с желанията за осъществяване на взаимен план сред Локомотив и Торино, който е ориентиран към работата с деца.

Освен дадените от страна на регионалната администрация гаранции за плана, беше разисквана и опцията за търсене на стопански, културни и други съдействия с област Пиемонте в Италия, където господин Димитров бе поканен на посещаване. За край регионалният шеф получи дарове както от ФК Торино, по този начин и от ПФК Локомотив.

Последва аудиенция при кмета на града Иван Тотев. Градоначалникът беше също осведомен с желанията за осъществяване на този план. Двете страни желаеха удостоверение на позицията на страната и общината и получиха такава поддръжка за реализацията на своите планове и на намирането на терен за спортната академия. Г-н Тотев също бе поканен на публично посещаване в Италия, където още веднъж да се търсят разнообразни вероятни съдействия сред Торино и Пловдив.

За край на първия им ден в България, делегацията от Торино изгледа онлайн и две от контроли на юношеските гарнитури на Локомотив до 17 и 19 години играни надлежно против Марица U19 и Борислав (Първомай). Освен инспекциите беше следен и подготвителния развой на част от тимовете в ДЮШ.

Теодоро Копола, Марко Рицери, Андреа Бишеля и Фабрицио де Микеле се срещнаха и със старши-треньорът на представителният отбор Бруно Акрапович. Двете страни разискаха разнообразни футболни тематики, а в края на срещата си пожелаха триумф едни на други.

Следващата спирка в визитата на италианците бе в Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски ". Те бяха посрещнати от функционалния декан по спорт и обществена активност проф. д.п.н. Веселин Маргаритов. На срещата бе дискутирана създаването на план на научна основа сред Локомотив, Торино и Пловдивския университет. Обсъждана бе концепцията да постъпят деца от най-малките възрасти, които да бъдат тренирани и обучавани по италианска методика, взаимно разисквана и създадена с Локомотив Пловдив. На края проф. д.п.н. Маргаритов получи знаменце и публична фланелка на Торино и стенен часовник от Локомотив.

Делегацията от Торино публично предложения притежателят Христо Крушарски, изпълнителният шеф Кузман Маринков, легендата Христо Бонев и проф. д.п.н Маргаритов на 18 февруари в Торино, когато е локалното дерби с Ювентус. Двете страни ще имат и генерално разискване на плана, който сега е в стадий на разискване на обособените елементи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР