Делегация от български издатели и журналисти е била в Брюксел

...
Делегация от български издатели и журналисти е била в Брюксел
Коментари Харесай

Съюзът на издателите в България сигнализира в Брюксел за натиск от държавните институции

Делегация от български издатели и публицисти е била в Брюксел през вчерашния ден, с цел да предизвести европейските си сътрудници, че съществуването на дребна група медии, които не са част от монопола на Делян Пеевски, е застрашено. За това оповестява уеб сайтът BulgarianPresidency.eu, план на журналиста от EurActiv Георги Готев.

Делегацията е изпратена от Съюза на издателите в България, в който членува и издателят на " Дневник " и " Капитал " - " Икономедиа ". Членовете ѝ са се срещнали персонално с ръководителя на Европейската асоциация на издателите на вестници (ENPA) Карло Пероне.

В последните години основни членове на Съюза са обект на непрекъснати офанзиви от разнообразни държавни институции и прокуратурата, съобщили са те, написа Готев, чиято публикация е повърхностен преразказ на известието, направено от българските издатели.

ENPA е основана през 1961 година за да пази ползите на издателите пред европейските институции, да взе участие в основаването на законодателство, политики или начинания, засягащи незвисимата преса и да пази свободата на пресата и комерсиалната независимост. Сред членовете ѝ са медийни организации от Швейцария, Германия, Гърция, Чехия, Франция, Италия, Полша, Сърбия, Люксембург, Словакия, Белгия.

Сред останалите членове са Съюза на издателите са " Сега ", " Зебра БГН ", " Медияпул ", Разузнавателна служба на Турция ПРЕС ", " БРЯГ МЕДИА ГРУП ", " Кю Медия ", " Топ Новини ", Под тепето " и " С-ФАКТОРБГ ".

Групата е била водена от ръководителя на Съюза и съсобственик на " Икономедиа " - Теодор Захов, в нея са взели участие и публицисти от " Сега " и " Медияпул ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР