Делегация от американски конгресмени се срещна днес с висши руски

...
Делегация от американски конгресмени се срещна днес с висши руски
Коментари Харесай

Американски конгресмени проведоха срещи с висши руски представители

Делегация от американски конгресмени се срещна през днешния ден с висши съветски представители в Санкт Петербург, съобщи АП.

Пред конгресмените губернаторът на Санкт Петербург Георгий Полтавченко изрази вяра за стопляне на руско-американските връзки. "Гледаме с оптимизъм към бъдещето и сме подготвени за съдействие на всички фронтове ", сподели той.
Сенаторът републиканец от щата Алабама Ричард Шелби, който оглавява делегацията, прикани за разговор, се показва в официално съобщение на канцеларията на губернатора. Говорителят на Владимир Путин - Дмитрий Песков, не сподели дали по-късно парламентаристите ще се срещнат с съветския президент.

Шелби означи, че той и сътрудниците му се надяват на такава среща. "Днес отпътуваме за Москва. Надяваме се да имаме доста срещи на високо ниво, допустимо е да имаме шанса да се срещнем и с президента Путин ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.
Конгресмените дойдоха в Русия в събота. Първата им спирка бе Санкт Петербург. В Москва се чака да останат до 5 юли. Там ще имат срещи в Съвета на федерацията (горната камара на парламента) и в съветското външно министерство.

На 4 юли конгресмените ще отбележат националния празник на Съединени американски щати - Деня на независимостта - в американското посолство в Москва. Визитата на делегацията протича на фона на подготовката на срещата сред президента Путин и американския му сътрудник Доналд Тръмп на 16 юли в Хелзинки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР