Делегация на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна

...
Делегация на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна
Коментари Харесай

Парламентарна делегация от Черна гора ще бъде на официално посещение в България

Делегация на Комисията по европейска интеграция на Народното събрание на Черна гора, водена от нейния ръководител Адриян Вуксанович, ще бъде на публично посещаване в България на следващия ден. Визитата е по покана на ръководителя на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове на Народното събрание Кристиан Вигенин. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на българския парламент Цвета Караянчева ще беседва с черногорските парламентаристи в 10.50 ч. Непосредствено по-късно те ще имат среща с народните представители от Групата за другарство България - Черна гора, в 44-то Народно заседание, в зала "Изток " на Народното събрание.

В 15.00 ч., в зала 134 на Народното събрание, на пл. "Княз Александър I " 1, ще стартира срещата на делегацията на Комисията по европейска интеграция на Народното събрание на Черна гора с депутатите от Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове. След срещата - към 16.30 ч., ръководителят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин и на Комисията по европейска интеграция на Народното събрание на Черна гора Адриян Вуксанович ще дадат изказвания за представителите на медиите.

В рамките на визитата са планувани срещи със заместник-председателя на 44-то Народно заседание Явор Нотев, с министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова и със заместник-министъра на външните работи Емилия Кралева. Черногорските парламентаристи ще посетят Рилския манастир, който е измежду обектите на международното историческо завещание на ЮНЕСКО, и храм-паметника "Свети Александър Невски ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР