Делегация на Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и

...
Делегация на Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и
Коментари Харесай

ЕК и ЕБВР инспектират изграждането на роторни багери в Мини Марица-изток

Делегация на Европейската комисия и Европейската банка за възобновяване и развиване посети "Мини Марица-изток " ЕАД за ревизия на напредъка на плана за създаване на съвременни роторни многокофови багери, изпълняван по Фонд "Козлодуй ".

На монтажната площадка на двата нови багера в "Мини Марица-изток " ЕАД са били представителят на Европейска комисия Джанфранко Брунети, асоциираният шеф на Международен фонд "Козлодуй " Валентин Шайдер, шефът на дирекция "Енергийни планове и интернационално съдействие " в Министерството на енергетиката Венета Цветкова, Пламена Лакова от Европейска банка за възстановяване и развитие и консултантът Димитър Захариев. Стойността на плана е 25 848 663 евро, от които 50 на 100 е безплатна помощ от МФ "Козлодуй ".

Комисията е разгледала диспечерския център на сдружението, където се срещнаха с работата на системите за Енергиен мениджмънт и он-лайн надзор на тежкото минно съоръжение. Експертите са разгледали и построените с грантово съглашение подстанции на територията на минния комплекс по план "Рехабилитация на енергийната успеваемост на "Мини Марица-изток " - подстанция "Гипсово ".

В края на визитата членовете на Делегацията са изразили задоволството си от качеството на осъществяването на плановете, финансирани с европейски средства на територията на рудничния комплекс. Следващото им посещаване се чака за пуска на работата на новите багери, които след завършването им, ще се придвижат на личен ход до местоназначението си на територията на Рудник Трояново- север.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР