Делегация на естонските сили за отбрана, водена от командващия генерал-лейтенант,

...
Делегация на естонските сили за отбрана, водена от командващия генерал-лейтенант,
Коментари Харесай

Естонска делегация посети Украйна

Делегация на естонските сили за защита, водена от командващия генерал-лейтенант, Мартин Херем, в границите на публично посещаване в Украйна, посети местата на съветските военни закононарушения в Киевска и Черниговска области.

Според Укринформ, Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви това в обява във Фейсбук.

Срещайки се с естонския си сътрудник, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна, военачалник Валерий Залужни, сподели, че идването на Херем в Украйна в този сложен за страната миг е доказателство за систематична поддръжка и взаимност във войната против Русия.

„ Оценявам присъединяване и помощта на Естония, ефикасната поддръжка на военните, високото равнище на нашето военно съдействие, както и гостоприемството, с което естонците одобриха бежанци от Украйна “, сподели Залужни.

По време на визитата делегацията на Силите за защита на Естония се срещна с ситуацията по сигурността в Украйна, състава и числеността на съветските групировки както във краткотрайно окупираните територии на Украйна, по този начин и на територията на Руската федерация по държавната граница на Украйна и територията на прилежащи страни, естеството на дейностите на врага, неговите загуби в личния състав и техниката, разкритите обстоятелства за нарушение на разпоредбите на войната от врага и военните закононарушения против човечеството.

Освен това страните разискаха оценката на евентуалния темперамент на дейностите на съперника в бъдеще, обстановката със сигурността на украинско-беларуската граница, трендовете на развиване на военно-стратегическата конюнктура в Източна Европа и Черноморско-Азовския район.

Делегацията посети градовете-герои Хостомел, Бородянка и територията на яростните боеве покрай Мошчун, Киевска област.

Освен това, дружно с офицерите от оперативното командване „ Север “, естонските военни посетиха местата, където съветските сили са направили военни закононарушения в региона на Чернигов. По-специално те видяха разрушените стадион, библиотека, квартал Бобровица и други Освен това задграничните сътрудници се срещнаха със обстановката със сигурността в района и с това по какъв начин украинските сили противодействат на въоръжената експанзия на Русия.

Командирът на естонските отбранителни сили акцентира, че образецът на битката на Украйна във войната с Русия е скъп опит за страните от НАТО, а Естония е една от страните, които постоянно са подкрепяли Украйна и нейната войска, в това число като оказва помощ за професионалното образование на личния състав.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили изрази признателност на Естония за поддръжката и помощта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР