Делегациите на осем министерства на земеделието на страни от Европейския

...
Делегациите на осем министерства на земеделието на страни от Европейския
Коментари Харесай

България се обедини с Вишеградската четворка срещу нелоялните купувачи на селскостопанска продукция

Делегациите на осем министерства на земеделието на страни от Европейския съюз одобриха приеха взаимна декларация по отношение на план на Европейската инструкция в битка против нелоялните тъговски практики.

Министрите на земеделието на България, Румъния, Словения и Хърватия, дружно със министрите на страните от Вишеградската група (Чешка република, Полша, Унгария и Словакия) подписаха обща позиция по предлагането за инструкция на Европейския парламент и на Съвета по отношение на нелоялните търговски практики в връзките сред икономически субекти по веригата за доставка на храни.

Министрите на земеделието на осемте страни излязоха с обща декларация, в която приканват за равно отнасяне на дребния и огромния агробизнес. Позицията на Вишеградската четворка и съдружниците й планува на купувачите на земеделска продукция да бъде неразрешено едностранно или със задната дата да трансформират контракти за доставки или да отхвърлят такива в последния миг, се споделя в известие на унгарското Министерство на земеделието.

Тя ще бъде показана в границите на идващото съвещание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ.

Кои храни са с друг състав у нас и другаде в Европейски Съюз

Истината за огромните търговски вериги в България

"Страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) би трябвало да работят дружно за взаимни решения на световни проблеми “, съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева.

Тя акцентира, че по този метод гласът на Страните от ЦИЕ ще бъде чуван и триумфът обезпечен.

Кръстева взе участие в срещата на високо ниво на министрите на земеделието на страните от Вишеградската група (Чешка република, Полша, Унгария и Словакия) и България, Румъния, Словения и Хърватия, която се организира на 15-16 август 2018 година в гр. Опонице, Словакия.

Ядем палмово масло - по какъв начин да разпознаем същинското

"Идеята е, че най-слабите съгласно нас в хранителната верига, които имат най-малка власт при договарянията – фермерите, които имат слаба преговорна позиция, не би трябвало да бъдат принуждавани от огромните търговци посредством нечестни търговски практики да се съгласяват на дори по-малки маржове, в сравнение с имат в момента”, разяснява агроминистърът на Словакия Габриела Матечна по време на срещата в Опонице, представена от държавната телевизия на страната.

Не единствено европейският комисар по земеделие и развиване на селските региони Фил Хоган ще бъде осведомен по въпроса, само че общата позиция, подписана от осемте държави-членки на Европейския съюз (според словашкия министър на земеделието Габриела Матечна), би трябвало да бъде отразена в диалозите за общата селскостопанска политика на Европейски Съюз и след 2020 година, оповестява още словашката телевизия.

Ядем ли второ качество храни

Юнкер призна: Има двоен стандарт при храните в Европейски Съюз

Основните акценти в дневния ред бяха:

- въпроси, свързани с пакета от законодателни оферти по отношение на бъдещата Обща селскостопанска политика след 2020 г;

- формулиране на стратегическите цели на Инициативата на страните от Централна и Източна Европа за основани на знанието земеделие, аквакултури и горско стопанство, в подтекста на биоикономиката (БИОИЙСТ);

- продан на отзиви по тематиката за укрепването на позицията на всички аграрни производители във веригата на доставки на храни, посредством справяне с нелоялните търговски практики (НТП).

Министрите на земеделието на страните членки от разширената Вишеградска група ще участват на формалното разкриване на 45 –тия Международен панаир за селско стопанство и храни "Агрокомплекс 2018 “, като ще посетят и 13-тото Национално панаирно ревю на селскостопански животни.

Ще отстранен ли двойните стандарти за храните в Европейски Съюз

Майки откриха: Детските храни тук са по-лоши и скъпи

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР