Делегации на Китай и САЩ ще се срещнат днес и

...
Делегации на Китай и САЩ ще се срещнат днес и
Коментари Харесай

Kитай и САЩ възобновяват търговските преговори

Делегации на Китай и Съединени американски щати ще се срещнат през днешния ден и на следващия ден в Шанхай за обновяване на комерсиалните договаряния, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Това са първите договаряния лице в лице от примирието в комерсиалната война сред двете най-големи международни стопански системи, което президентите Доналд Тръмп и Си Цзинпин договориха на срещата си на форума на Г-20 в Осака през юни.

Очакванията за реализиране на прогрес обаче са дребни. Представители на управляващите и бизнеса се надяват, че Вашингтон и Пекин ще съумеят най-малко да уточнят уговорките си за "жестове на благосклонност " и да разчистят пътя за последващи договаряния.

За повече от година двете най-големи стопански системи в света си постановиха взаимно мита върху вноса за милиарди долари. На срещата на върха в Осака Тръмп и Си договориха обновяване на договарянията за търсене на решение на комерсиалните несъгласия, които бяха спрени през май, откакто Вашингтон упрекна Пекин в оттегляне от към този момент контрактувани точки.

След срещата американският държавен глава съобщи, че ще се въздържи от налагане на нови мита за оставащата част от китайския импорт за американския пазар на стойност 300 милиарда $ и ще смекчи някои от рестриктивните мерки за Хуавей, в случай че Пекин купува американски селскостопански артикули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР