Делегации на двете страни се срещнаха в АнкараТурска и финландска

...
Делегации на двете страни се срещнаха в АнкараТурска и финландска
Коментари Харесай

Турция настоява Финландия да екстрадира лица, обвинени в тероризъм

Делегации на двете страни се срещнаха в Анкара

Турска и финландска делегации се срещнаха в Анкара, с цел да обсъдят настояването на Турция за изгонване на упрекнати в тероризъм лица, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Разговорите, състояли се вчера при закрити врата, продължиха шест часа. В срещата участваха чиновници на министерствата на правораздаването на Финландия и Турция. Турската делегация бе управлявана от Касъм Чичек, началник на отдела за външни връзки в турското министерство на правораздаването.

По време на диалозите турските публични представители още веднъж са отправили настояването си към финландската делегация за изгонването на членове на две терористични групировки - Кюрдската работническа партия (ПКК) и Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО).

Финландия и Швеция подадоха молби за участие в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна през февруари. Присъединяването към алианса изисква единомислещата поддръжка на всички сегашни членове на НАТО, в това число Турция. Анкара бе заплашила да блокира процеса, в случай че Финландия и Швеция не изпълнят нейните претенции.

На срещата на върха на НАТО в Мадрид на 28 юни министрите на външните работи на Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум, с който да бъдат отстранени пречките пред присъединението на двете страни към НАТО. Документът планува съдействие с Анкара в битката против тероризма, по-специално с ПКК и нейните разклонения, както и с ФЕТО.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР