Делегатите от Европейската народна партия (ЕНП) избраха германския евродепутат Манфред

...
Делегатите от Европейската народна партия (ЕНП) избраха германския евродепутат Манфред
Коментари Харесай

ЕНП избра Манфред Вебер за свой кандидат на изборите в ЕС

Делегатите от Европейската национална партия (ЕНП) избраха немския евродепутат Манфред Вебер да ги поведе в европейските избори през май, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Според публични лица на конференцията на партията в Хелзинки Вебер е спечелил поддръжката на 79,2% от делегатите, с лесна победа против 20% за някогашния финландски министър председател Александър Стуб.
Ако ЕНП остане най-голямата група в Европейския парламент след изборите през май, Вебер ще бъде в мощна позиция да претендира за поста на Жан-Клод Юнкер като началник на Европейската комисия. Някои изследвания обаче плануват, че под натиска на популистите и от ляво и от дясно, ЕНП може да загуби короната си.
Вебер, който управлява блока на ЕНП в Народното събрание, се показва като сдържан и кадърен да преодолява разделения в една група на фона на европейската миграционна рецесия.
Сподели с твоите другари
Председателят на Комисията - пост, който се поема от претендент на ЕНП от 2004 година насам - е основна премия в конкуренцията с топ позиции, която ще последва изборите за Европейски Съюз на 26 май идната година. Съблазнителни са също и позициите за глава на Европейския съвет - който съставлява националните държавни управления - Европейския парламент, Европейската централна банка и за нов водач на външната политика на Блока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР