Делегатите на общото събрание приеха и отчетите на ръководните органи

...
Делегатите на общото събрание приеха и отчетите на ръководните органи
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново остава начело на сдружението на общините

Делегатите на общото заседание одобриха и докладите на управителните органи и гласоподаваха годишната си стратегия за 2020 година

[НСОРБ] Кметът на Велико Търново Даниел Панов (от ГЕРБ) за втори следващ мандат ще бъде ръководител на управителния съвет от Националното съдружие на общините (НСОРБ). Кметът на Разград Денчо Бояджиев от Българска социалистическа партия ще управлява петчленния Контролен съвет. Преди този пост заемаше кметът на Карлово Емил Кабаиванов от Съюз на демократичните сили, който беше подсилен от ГЕРБ на миналогодишните избори. Сега той е определен единствено за член на управителния съвет на организацията.

Това стана ясно след съвещанието на организацията, на което бяха определени членовете на управителните ѝ органи за идващия мандат. Те се избират с скрито гласоподаване от делегатите и ще бъдат отпред на най-голямата социална организация в страната през идващите четири години.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Очаквано в съвета доминират кметове от ръководещата партия ГЕРБ (общо 10 членове). В листата попада и Георги Мараджиев, който предходната седмица подаде оставка като регионален координатор за Пловдив след следствие на bTV, което сподели, че по време на кметския мандат Мараджиев и околните му са придобили жилища в комплекса Слънчев бряг. Ръководството на ГЕРБ обаче не одобри оставката му, а единствено му благодари за проявения " висок честен стандарт ".

Членове на управителния съвет ще бъдат и 6-има представители на Движение за права и свободи, 4-има кметове от Българска социалистическа партия, един от АБВ и още един от Вътрешна македонска революционна организация. За заместник-прeдceдaтeли пък бяха определени кметът нa oбщинa Трoян Донка Михaйлoвa, Ивo Димoв, който е кмет нa Димитрoвгрaд, и кметът на Кърджали Хacaн Aзис.

Изборите в организацията обичайно будят съмнения, че местата се заемат с сделки сред представители от другите партии.

Сред предпочитаните промени, които ще имат съществено отражение в работата на общините, са развиване на междуобщинските връзки и новата формула за асимилиране на средства от Европейски Съюз, обявиха от НСОРБ. Акцент в договарянията с районното министерство (МРРБ) пък ще продължи да бъде продължаването на Националната стратегия за енергийна успеваемост, акцентира ръководителят на УС Даниел Панов.

Според него това е най-високото от жителите взаимно изпитание на локалната и централната власт. Именно за разширение на пълномощията и децентрализация на локалната власт пък е призовал зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов при откриването на церемонията във вторник, оповестиха от НСОРБ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР