Делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 ще

...
Делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 ще
Коментари Харесай

Делегатите на европредседателството ще пътуват с електромобили

Делегатите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 ще пътуват с напълно електрическия Renault Zoe.

Автомобилите ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София на следващия ден в очакване да бъде даден старт на прехвърлянията.

С нулеви СО2 излъчвания в границите на шест месеца, колите ще обезпечават ежедневни прехвърляния на идващите за събитията от календара на Българското председателство посетители на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.

Начало на партньорството ще дадат министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова и генералният управител на Рено Нисан България, Рено Пирел.  Двамата подписаха контракт за партньорство през декември, съгласно който Renault дава 15 електрически автомобила и водачи за тях на Българското председателство. Те са обезпечени в партньорство със Сосиете Женерал  Експресбанк и Шнайдер Електрик.

Специален информативен пул на летището ще насочва идващите делегати Категория В и С (експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение) към трансферните коли, които са особено брандирани.

За задачите на прехвърлянията на Летище „ София “ са конфигурирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат употребявани от всички, които желаят да заредят електрическите автомобили си до момента в който изчакват идващите пасажери.

100% електрически коли Zoe, Renault демонстрира нововъведенията в електрическата и устойчива подвижност с акцент върху най-продавания електромобил в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР