Делегати от Стария континент гласуваха за изключването на Русия от

...
Делегати от Стария континент гласуваха за изключването на Русия от
Коментари Харесай

Изключиха Русия от Съвета на Европа

Делегати от Стария континент гласоподаваха за изключването на Русия от Съвета на Европа поради нашествието в Украйна. Това е спомагателен знак за отчуждението на Кремъл от западния либерален ред, разясняват западни медии ". Гласуването има голяма алегорична стойност, въпреки и да е нещо като условност, откакто Русия разгласи по-рано във вторник, че напуща водещата европейска организация за правата на индивида. Депутатите от 46-те други страни членки на Съвета на Европа гласоподаваха за резолюция, която гласи: " В общия европейски дом няма място за агресор ".

Оттеглянето на Русия от организацията, основана в пепелта на Втората международна война, с цел да отбрани мира и правата на индивида, е извънредно алегоричен миг. Съветът на Европа, към който Русия се причисли през 1996 година, сътвори Европейската спогодба за правата на индивида и изигра роля в насърчаването на демокрацията в Централна и Източна Европа след рухването на Берлинската стена.

Оттеглянето на Русия значи, че тя към този момент няма да бъде страна по конвенцията за правата на индивида или да предстои на решения на Европейския съд по правата на индивида. На съветските жители и правозащитниците ще бъде отказана отбраната на съда, макар че Москва постоянно пренебрегва присъдите.

Докато депутати от целия континент осъдиха бруталната война на Русия в Украйна по време на спор в Страсбург, Съветът на Европа прикани Русия в туит да освободи водача на опозицията Алексей Навални и да извърши решението на съда по правата на индивида.

В плановата версия на текста, гласуван от депутатите, ПАСЕ означи:
Асамблеята показва страдание, че макар многото апели за преустановяване на военните дейности и за съблюдаване на интернационалното право, съветското управление упорства в своята експанзия, ескалира насилието в Украйна и насочва закани, в случай че други страни се намесят. Със своето отношение и дейности управлението на Руската федерация съставляват открита опасност за сигурността в Европа.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР