Делата срещу организирани престъпни групи с цел разпространение на наркотици,

...
Делата срещу организирани престъпни групи с цел разпространение на наркотици,
Коментари Харесай

С близо 1/3 повече са разрешенията за използване на СРС през 2018 г.

Делата против проведени незаконни групи за разпространяване на опиати, данъчни закононарушения, както и трафик на мигранти са измежду топ 3 на импортираните в Специализирания углавен съд през миналата година.

Повече са и делата за корупция и длъжностни закононарушения. Спецсъдът е издал и най-вече позволения за подслушване и следене на обвинени в осъществяване на закононарушения.

С близо 1/3 повече позволения за потребление на профилирани разследващи средства са дадени от спецсъда през 2018 година Причината е, че след промени в закона към този съд минаха всички закононарушения, осъществявани от проведени незаконни групи, както и тези от властимащи.
Пламен Панайотов, зам.-председател на Специализирания углавен съд: Именно по тези закононарушения за проведени незаконни групи, корупционни закононарушения по високите етажи се позволява от Закона използването на СРС и проверяващите органи прибягват до тях, с цел да събират доказателства.
Така през миналата година дадените позволения за използване на СРС-та са 2940, отводите обаче също са нарастнали и са 471, което е близо 20%.
Мариета Райкова, ръководител на Специализирания углавен съд: Ненадлежно обосноваване, незапознат орган, отправил настояването, компетентността е на различен съд, включително и надхвърлен период.
В спецсъда един арбитър преглежда по 34 каузи на месец, което прави магистратите най-натоварените в страната.

За всичките 20 правосъдни състава има едвам 4 зали. Ако се резервира потока от каузи са нужни най-малко още 10 съдии, както и още правосъдни зали.
 Димитър Лазаров: Няма нарастване на броя лица, против които са употребявани СРС Димитър Лазаров: Няма нарастване на броя лица, против които са употребявани СРС
В студиото на „ Още от деня “председателят на парламентарната комисия за надзор над службите и потреблението на СРС Димитър Лазаров разяснява, че няма у...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР