Делата се правят зрелищно, за да се предизвика обществен интерес

...
Делата се правят зрелищно, за да се предизвика обществен интерес
Коментари Харесай

Адвокат Ина Лулчева: Клиентът ми Маринела Арабаджиева е заложник на неясни интереси

Делата се вършат зрелищно, с цел да се провокира публичен интерес

В ефира на “Тази заран ” по Бтв, юристът Ина Лулчева разяснява дейностите на прокуратурата по отношение на бизнесдамата Маринела Арабаджиева . Тя напомни, че клиентката й пет пъти е освобождавана под домакински арест, а по-късно Апелативният профилиран углавен съд го анулира с несъстоятелни претекстове. Лулчева описа, че на 28 май съдът постановява незабавното й стартиране под домакински арест, поради влошеното й здравословно положение, а месец и половина по - късно - на 13 юли,

Апелативният спецсъд анулира това определение поради процедурни неясноти и още веднъж връща делото на първа инстанция. В същият ден дежурен арбитър разпорежда незабавното й връщане в ареста, макар че месец и половина е спазвала прецизно рестриктивните мерки и няма никакви опити да се укрие или да извърши закононарушение. Тогава Лулчева дефинира дейностите на прокуратурата като принуда и нарушаване на човешките права.

“Делата се вършат зрелищно, с цел да се провокира публичен интерес и да се показва активност. Това не е работа ”, сподели още юристът.

В ефир тя напомни и несправдливите дейности на съда по отношение на най-малкия им наследник Вълчо Арабаджиев . “Синът им бе държан като пленник до връщането им в ареста. В момента, в който се разбра, че ще бъдат върнати, бе освободен с една чудовищна гаранция ”, напомни Лулчева .

Тя акцентира, че това е шестият път, в който Маринела Арабаджиева е пусната под домакински арест, като повода не е здравословното й положение, а неоправданият и стресиращ нескончаем престой в ареста “Тя би трябвало да бъде освободена, тъй като няма заплаха да се укрие ”, безапелационна бе Лулчева.

На 29 юли бизнесдамата за шести път бе пусната под домакински арест, като тя бе освободена непосредствено от заседателната зала. Преди недоказаните повдигнати обвинявания на прокуратурата преди близо две години, Маринела в никакъв случай не е осъждана или арестувана. Още през месец ноември на 2019-та, Ина Лулчева разяснява, че задачата на прокуратурата е да държат фамилията в ареста оптимално дълго. “Делото е изяснено и нищо не постанова задържането им напук. Това е тормоз ”
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР