Делът на възобновяемите енергийни източници в страните от ЕС ще

...
Делът на възобновяемите енергийни източници в страните от ЕС ще
Коментари Харесай

Европа вдига дела на зелената енергия на 32% до 2030 г.


Делът на възобновимите енергийни източници в страните от Европейски Съюз ще доближи 32% от общия енергиен дял до 2030 година За това се договориха Европейската комисия, Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз, осведоми " Ройтерс ". Такъв бе и окончателният вид на закона на Европейски Съюз, в който се отстраняват и някои спънки пред дребните производители на възобновима сила. Параметрите са наложителни за осъществяване.

Приетите ограничения имат за цел да оказват помощ на Европейския съюз да реализира към 2030 година задачата си да понижи изхвърляните от човешка активност парникови газове с най-малко 40% под равнището от 1990 година Това е задължението, стихотворец от 28-те страни членки към Парижкото съглашение за климата, опитващо да понижи световното стопляне до не повече от 2 градуса в края на века.

Първоначалното предложение на Европейската комисия бе за 27% дял като компромис, подсилен и от страните членки. На срещата на енергийните министри в понеделник част от тях са упорствали за по-амбициозен индикатор, само че той е бил отритнат от немския им сътрудник Петер Алтмайер като непостижимо.

През 2023 година задачите на Европейски Съюз ще бъдат прегледани още веднъж с опция да бъдат повишени. До 2020 година задачата на Европейски Съюз е за 20% дял на ВЕИ.

Припомняме, че по данни на Национален статистически институт делът на ВЕИ бранша в българската енергетика е към 19% и страната ни е преизпълнила задачите си за настоящия интервал. По какъв метод ще се доближават новите цели и хоризонти те първа ще взема решение енергийното министерство и бъдещата енергийна тактика.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР