Делът на продажбите на нови китайски автомобили в Русия през

...
Делът на продажбите на нови китайски автомобили в Русия през
Коментари Харесай

Какви коли купуват по време на война

Делът на продажбите на нови китайски коли в Русия през юли надвишава 24%, възлизайки на 8600 броя, като по този метод за първи път китайските производители на коли изпревариха южнокорейските по продажби на съветския пазар, заяви анализаторската организация " Автостат ".

„ През юли 2022 година руснаците са закупили 8642 нови леки автомобила китайски марки, което е 24,3% от общия пазар “, показват от организацията и прибавят, че статистиката е направена въз основа на данни от системата за електронни паспорти на транспортни средства.

„ За първи път китайските марки изпревариха корейските на нашия пазар, заемайки второ място в общото класиране. Делът на корейските марки през юли е 21,2%, до момента в който за локалните марки, които остават водачи, тази цифра е 30,9%, “ се показва в известието.

Делът на продажбите на китайските производители на коли на съветския пазар стартира бързо да нараства през април. Ако през януари - март той е на равнище от 9,5%, то през април е 12,6%, през май - 16,9%, през юни - 21%, през юли сложи нов връх - 24,3%. „ С други думи всяка четвърта кола, купена предишния месец, е от Китай “, акцентират от организацията.

Над 90% от всички китайски коли, закупени от руснаци през юли, са били на четири марки: Chery (2577 единици), Geely (2323 единици), Haval (2155 единици), Exeed (1012 единици). В същото време размерите на други марки възлизат на под 200 коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР