Делът на автомобилния сектор в брутната добавена стойност е 3,6

...
Делът на автомобилния сектор в брутната добавена стойност е 3,6
Коментари Харесай

Автомобилният сектор у нас се е увеличил през последните 10 години повече от 4 пъти

Делът на автомобилния бранш в брутната добавена стойност е 3,6 на 100 и се е нараснал през последните 10 години повече от 4 пъти. Фирмите в брашна са над 130 и основават претовареност на над 30 000 души.

Това е декларирал министърът на стопанската система Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980... към профила на конференция на тематика "Проучването на автомобилната промишленост 2017 година ", проведена от "Аутомотив клъстер България ", представен от пресцентъра на Министерството на стопанската система. В конференцията е взел участие и президентът Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила /2012-2017/. По думите на икономическия министър износът в сектора също по този начин се е нараснал, като рекорден растеж от 60 на 100 е бил регистриран през 2010 година, а данните за 2014 година и 2015 година демонстрират, че наклонността за повишаване се резервира - надлежно със 17 и 16 %.

Министър Караниколов е подчертал, че от огромно значение за ефикасната работа на автомобилния бранш е кадровото му обезпечаване. Той е отбелязал, че в страната действат 17 висши учебни заведения, 103 професионални гимназии, 1 частен лицей и 5 междинни общообразователни учебни заведения с професионални паралелки. Икономическият министър е пояснил още, че за интервала 2005 - януари 2018 година по Закона за поощряване на вложенията са били издадени 20 документа в автомобилната индустрия, като общият размер на вложенията по плановете е 797.543 млн. лева, генерираната претовареност - 12 664 нови работни места.

По време на полемиката е станало известно, че през тази година делегация с присъединяване на президента Плевнелиев и министър Караниколов ще стартира обиколка в търсене на международен авто производител, който да изнесе цялостното си произвеждане в България, осведомиха от икономическото ведомство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР