Делът им ще превиши 56% след четири години, сочи анализПазарът

...
Делът им ще превиши 56% след четири години, сочи анализПазарът
Коментари Харесай

Облачните услуги превземат бизнес софтуера

Делът им ще надвиши 56% след четири години, сочи разбор

Пазарът на бизнес програмен продукт ще пораства с 3,4% годишно до 2024, предвижда IDC
(снимка: CC0 Public Domain)

Г лобалните продажби на програмен продукт от корпоративе н клас доближиха 224,6 милиарда $ през 2019 година, което е със 7,5% повече по отношение на миналата година, сочи разбор на IDC. Размерът на пазара ще нараства с 3,4% годишно, достигайки 265,7 милиарда $ през 2024 година, предвиждат анализаторите .

Облачните услуги стават все по-популярни на пазара за бизнес програмен продукт. Очаква се техният дял от приходите да нарасне от 40,3% през 2019 година до 56,8% през 2024 година, отбелязва IDC.

Лидер на международния пазар за корпоративен програмен продукт през 2019 година е немската компания SAP, която държи 7,7% от приходите от продажби на такива артикули. Следват Oracle с дял от 5,1% и Salesforce с 5%. Четвъртата позиция е за Intuit (3%), а на пето място е Microsoft (2,1%).
още по тематиката
В отчета се преглеждат корпоративни решения от рода на ERP и CRM системи, инженерни приложения, програмен продукт за веригите за доставки и технологии за индустриалния бранш.

Според специалистите, актуалният корпоративен програмен продукт носи редица сериозни изгоди за бизнеса като автоматизация, информационни благоприятни условия и познание за пазара. Те са от решаващо значение за цифровата промяна на бизнеса.

Корпоративните приложения се трансфораха в мотор на бизнеса, като му дават данните, интелигентността и изчислителните принадлежности, нужни за работа в цифровата стопанска система. Всяка област на активност в една организация зависи от разнообразни софтуерни решения, се споделя в отчета.

„ Проектите за цифрова промяна носят значими промени за фирмите, като дарба да работят на всички места и когато и да е, разкриване на нови хрумвания посредством познавателни и планирани процеси и промени в корпоративните благоприятни условия посредством потребление на съвременни и облачни бизнес приложения ”, споделят от IDC.

Според прогноза на Gartner, размерът на световния пазар на корпоративен програмен продукт през 2020 година ще намалее с 5,7%, спрямо 2019 година, до 449,5 милиарда $. През 2021 година се чака продажбите да набъбнат със 7,4%, достигайки 482,7 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР