Дел Потро и Джокович ще спорят на финала в Ню

...
Дел Потро и Джокович ще спорят на финала в Ню
Коментари Харесай

Дел Потро и Джокович ще спорят на финала в Ню Йорк

Дел Потро и Джокович ще спорят на финала в Ню Йорк
Хуан Мартин дел Потро и Новак Джокович ще се изправят един против различен във финала на Ю Ес Оупън, откакто завоюваха своите мачове надлежно против Рафаел надал и Кей Нишикори в полуфиналите.

Аржентинският тенисист бе изгубил в три от последните четири шампионата от Големия шлем точно против Надал, само че тази нощ съумя да реализира непълен реванш, побеждавайки испанеца със 7-6(3), 6-2 и отричане на международния номер 1. И двамата тенисисти не демонстрираха най-хубавото от себе си в първия сет, като първенецът от 2009 година бе изненадващо въздържан, до момента в който ударите на Надал бяха прекомерно къси и не затрудняваха съперника му. Дел Потро на два пъти повеждаше с пробив – в откриващия гейм и по-късно още веднъж в 11-ия, само че и два пъти трикратният първенец незабавно наваксваше изоставането си. В тайбрека Кулата от Тандил реши да заложи на обичайна си нападателна игра и това даде резултат, като той се наложи със 7-3.

Още в средата на първата част Надал изиска физиотерапевта да превърже дясното му коляно, а в края на сета левичарят от Майорка ядосано махна превръзка и явно изпитваше в болката. Във втория сет Делпо тотално доминираше и проби два пъти противника си, с цел да се приближи на сет от успеха. След края на сета Надал стисна ръката на противника си и постави завършек на мача.

По този метод Дел Потро се класира на втория си край в Ню Йорк, където ще срещне някогашният номер 1 в света Новак Джокович. Сърбинът разруши Кей Нишикори с 6-3, 6-4, 6-2, с цел да стигне за осми път до мача за купата във Флъшинг Медоус. Джокович тотално доминираше над противника си и не позволи нито един пробив в дуела, като от своя страна взе подаването на японеца четири пъти, с цел да стигне до чист триумф след два часа и 22 минути игра.

До момента Джокович води в мачовете с Дел Потро с 14-4, както и с 10-3 в срещите на твърди кортове. Финалът при мъжете е в неделя от 23:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР