Декриптирани са вече няколко компютъра, иззети от офиса на ТАД

...
Декриптирани са вече няколко компютъра, иззети от офиса на ТАД
Коментари Харесай

Разследващите вече имат данни за поръчителя на кибератаката срещу НАП

Декриптирани са към този момент няколко компютъра, конфискувани от офиса на " ТАД груп ". Паролите за тях проверяващите са разбрали от охранителните камери в пространствата на компанията. В компютрите има голямо количество информация от хаквани бази с данни на банки, застрахователи и снабдители на разнообразни комунални услуги.

След хакването тези компании са били принуждавани да стават клиенти на компанията за киберсигурност, настояват антимафиотите.

Пред " По света и у нас " шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че чака да бъдат повдигнати обвинявания на още забъркани в аферата с хакерската атака на Национална агенция за приходите.

Разследващите към този момент имат данни и за поръчителя на източването и разпространяването на персонални данни.
Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП: От диалозите, които са извадени от охранителната система става пък по безапелационен метод ясно, че тези лица не работят сами. Че тези лица и дейностите им са съсредоточени против страната и против българските жители. Факт е, че има връзки с лица, които сега не живеят в България. Факт е, че след хакерската офанзива се организират диалози, които са закрепени от въпросните камери с лица, на които им се рапортува какво е направено и по какъв начин е направено и какво би могло да се направи.  Спецпрокуратурата популяризира доказателства против Спецпрокуратурата популяризира доказателства против "ТАД груп "
Прокуратурата изиска от френските управляващи да разпитат основния редактор на "Биволь " Атанас Чобанов по следствието против чиновници на "ТАД груп " за нер...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР