Декриминализирането на домашното насилие в Русия доведе до спад на

...
Декриминализирането на домашното насилие в Русия доведе до спад на
Коментари Харесай

Декриминализирането на домашното насилие в Русия доведе до спад на сигналите

Декриминализирането на домашното принуждение в Русия докара до спад на сигналите, написа " Гардиън ".

Жените в Русия, жертви на домашно принуждение, заобикалят да алармират в полицията , откогато страната отчасти го декриминализира през предходната година. Активисти настояват, че е регистриран трагичен спад на сигналите за домашно принуждение.

 Жените в Русия, жертви на домашно принуждение, принуждавани да заплащат санкция
Жените в Русия, жертви на домашно принуждение, принуждавани да заплащат санкция

В Русия повече от 16 милиона дами на година са жертва на домашно принуждение

Националната статистка от юли демонстрира, че жалбите в полицията за домашно принуждение през 2017 година са на половина по-малко , откогато физическият тормоз се санкционира единствено с санкция.

През февруари 2017 година съветският парламент прокара противоречиви ремонти в съветското законодателство, които декриминализират някои форми на домашно принуждение. Упражнено принуждение над сватбен сътрудник или дете, което е довело до наблягане или кръвоизлив, само че няма фрактури, се санкционира с 15 дни затвор или санкция от 30 000 рубли (около 400 долара), само че в случай че не се случва повече от един път годишно. Преди измененията оптималното наказване беше две години затвор.

Общо 36 037 случая на домашно принуждение са регистрирани през 2017 година спрямо 65 543 за миналата година, като 25 667 случая през предходната година се отнасят за принуждение против дами спрямо 49 765 за 2016 година

Марина Писклакова-Паркер, шеф на Националния център за попречване на принуждение " АННА ", разяснява, че статистиката демонстрира, че дамите са по-малко склонни да търсят помощта на полицията и че измененията не са довели до спад на случаите.

Тя добави, че националната телефонна линия за помощ до центъра в Русия е записала нарастване на позвъняванията от към 20 000 през 2016 година до съвсем 27 000 през 2017 година

Комбинацията от двете статистики демонстрира, че в Русия няма спад на домашното принуждение, а по-скоро противоположното . Националната статистика отразява единствено престъпните случаи, при които страната може да отговори в сходство със съществуващото законодателство...Поправките разрешават на причинителите елементарно да се измъкват, тъй че декриминализирането се потвърждава като доста рисково за сигурността на хиляди съветски дами, жертви на домашно принуждение, разясни тя.

През декември предходната година беше разкрито, че рускини, които са жертви на домашно принуждение, постоянно са п ринуждавани да заплащат санкциите на причинителите на закононарушението.

Според уеб страницата domesticviolence.ru в Русия повече от 16 милиона дами на година са жертва на домашно принуждение , само че единствено 10% от тях алармират на полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР