„Декларирал съм всичките си имоти. Нямам нищо, придобито след 2007

...
„Декларирал съм всичките си имоти. Нямам нищо, придобито след 2007
Коментари Харесай

Радан Кънев твърди, че излязал от политиката по-беден, отколкото влязал в нея

„ Декларирал съм всичките си парцели. Нямам нищо, добито след 2007 година, когато влязох в политиката. Имам половин апартамент дружно с брат ми, платен преди години с завещание от татко ми, както и един апартамент, платен дружно със брачната половинка ми, който още погасявам. Нямам тераси, мезонети, нито договорка, която да е на данъчна оценка. Всичко, което съм подписал, е на действителна цена”. Това съобщи лидерът на евролистата на „ Демократична България” Радан Кънев пред bTV по отношение на „ Апартаментгейт”.
По думите му „ Демократична България” не взе участие в тази компроматна акция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, които „ безусловно се замерват с компромати”.
„ При нас има два типа хора – едните, които не са били във властта, и другите, които сме били в нея и сме излезли по-бедни, в сравнение с сме влезнали. Поради тази причина не могат да ни заловен в тази скотщина, която се случва в момента”, разяснява Кънев.

" Българските жители чакат правораздаване от Европа. Хората имат несъразмерни упования от европейската прокуратура и се надяват, че тя ще може да проверява всичко в България, което не е тъкмо така”, съобщи още Радан Кънев.
Според него тематиката за европейското правораздаване е може би най-важната за процеса на консолидация, за единственото и силата на Европейския съюз.
„ Който и да отиде в Брюксел като евродепутат, в случай че желае да отговори на упованията на българите, би трябвало интензивно и неуморно да работи за това да има по-силно европейско правораздаване. Без подозрение това ще е моята роля в Европарламента”, сподели Кънев.
„ Търсят се всички вероятни способи да се изхитрее и българските евродепутати пазят хитреенето. Ще имаме доста да работим за това да променим ганьовския жанр на правене на политика”, добави той.

„ ВТБ е основният състезател на трите мегаскандала в последните 10 година – КТБ, БТК и „ Булгартабак”. Това явно е банка, която в българския бизнес играе една сенчеста игра”, на мнение е Радан Кънев.
По думите му „ Еврохолд” явно няма опит.
„ Цялата страна скочи против Гинка Върбакова, която въпреки всичко е в енергетиката, а „ Еврохолд” няма нищо общо с нея. Защо никой не скочи?”, попита Радан Кънев.

„ Целият закон за КПКОНПИ е упражнение по непотребна администрация. Трябва да има закон, само че да сътворяваме спомагателни бюрократични структури, които да правят работата на Национална агенция за приходите и прокуратурата, е ненужно. Дали приходите дават отговор на имуществото е работа на Национална агенция за приходите и там работят същинските експерти. Дали има осъществено корупционно закононарушение е работа на прокуратурата. КПКОНПИ се трансформира в една конструкция за тормоз на бизнеса - за жалост поредната”, счита Радан Кънев.
„ Настроенията измежду дребния и междинния бизнес към властта са унищожителни - чувството за всекидневен рекет, за цялостен тормоз и опит партийното да замести администрацията и да се прави рекет върху бизнеса. Моята задача е да не позволи този яд да прелее гласове на антиевропейската БСП”, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР