Декларацията в защита на българската общност в Украйна отразява тревогата

...
Декларацията в защита на българската общност в Украйна отразява тревогата
Коментари Харесай

Борис Ячев: Процесите, които текат с българското малцинство в Украйна, не са добри

Декларацията в отбрана на българската общественост в Украйна отразява паниката ни от териториалната промяна, която стартира. Болградският регион ще бъде разграничен на 5 по-малки, които ще са на послушание на други по-големи. По този метод българската общественост ще бъде разграничена и разрушена, а сънародниците ни ще бъдат претопени като малцинство. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Обединени патриоти и ръководител на КПКОНПИ Борис Ячев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Процесите, които се случват с българското малцинство не са положителни “, добави той.

По време на диалога стана ясно, че външните министри на България и Украйна са постигнали договореност Болградският регион и българското малцинство да не се разделя.

Министерство на външните работи: Болградският регион в Украйна няма да бъде разделян

По думите на Ячев поетапно се вършат опити да се претопи малцинството на бесарабските българи.

"Не виждам някакви обстоятелства, които да провокират по-задълбочено следствие на изказванията на господин Божков ", разяснява сбито той. „ Преди 2,5 година, когато се внесе законопроект за ограничение на рекламите в хазарта имаше остра реакция. Текат няколко следствени каузи в Комисията по хазарта и в случай че следствието потвърди някаква лична виновност, няма да се поколебаем, да стартираме инспекция “, увери Борис Ячев.

Той разяснява и антикризисната мярка за подкрепяне на бизнеса с намаляването на Данък добавена стойност. „ По отношение на страха, че намаляването на Данък добавена стойност на избрани артикули, ще докара до увеличението на други, е безпричинно. Ние сме създали пресмятане, че намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьорите ще коства на бюджета 150 милиона. Данък добавена стойност за книгите ще понижи приходите с 13 милиона, а за туристическите услуги - с19 милиона “, обясни той.

Емил Караниколов поддържа намалянето на Данък добавена стойност и разяснява тематиката за кредите, отпускани от ББР

„ За нас туристическият отрасъл и ресторантьорският бяха най-тежко ударени и там страната трябваше да помогне директно “, акцентира представителят на Обединени патриоти. По отношение на ваучерите за 210 лв. за 7 дни за разноски за настаняване, Борис Ячев сподели: „ Няма логичност директната държавна помощ да бъде ориентирана към държавните почивни станции. Трябва да се подкрепи частният бизнес, който пострада най-тежко “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР