Декларацията на земеделския министър Румен Порожанов, качена на сайта на

...
Декларацията на земеделския министър Румен Порожанов, качена на сайта на
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия е редактирала декларацията на Румен Порожанов

Декларацията на земеделския министър Румен Порожанов, качена на уеб страницата на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), няма нищо общо с документа, който той е подал. Това стана ясно, откакто в. "Сега " изиска и получи от земеделското министерство копие на подадената декларация. Интересното е, че то е заверено с щемпел "Вярно с оригинала ", подложен от КПКОНПИ през вчерашния ден, с което комисията на процедура удостоверява, че информацията на уеб страницата е погрешна.

Това за следващ път слага под въпрос успеваемостта на контрола върху имуществото на висшите лица и достоверността на данните, обществено предоставяни от антикорупционната комисия.

Скандалът потегли от "Биволъ ", който откри, че през 2017 година брачната половинка на Порожанов е получила парцели от две сдружения, в които е имала присъединяване, само че в които към този момент не попада - "Частни капиталови планове " и "Армар Корпорейшан Дженерал Техникал Ко-оперейшан ". От "Армар " Порожанова е взела два жилището на бул. "Черни връх " с под земята гараж, а от "Частни капиталови планове " - над 13 декара земеделска земя в Банкя. От справката в имотния указател излиза наяве, че покупко-продажбите са сключвани в осъществяване на дълг, а от земеделското министерство обясниха, че това съставлява предписание с ликвидационни дялове в сдруженията. Апартаментите от "Армар " са добити на цена от 240 000 лева, като единият е продаден още през 2017 година за 152 554 лева, а вторият - през 2018 година за 247 412 лева Материалният интерес по договорката със земеделската земя в Банкя е 2180 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР