Декларацията на Корнелия Нинова, че България ще подкрепи пакта за

...
Декларацията на Корнелия Нинова, че България ще подкрепи пакта за
Коментари Харесай

Правителството: Не сме подписвали Глобалния пакт за миграция на ООН. БСП да спят спокойно

Декларацията на Корнелия Нинова, че България ще поддържа пакта за миграцията на Организация на обединените нации, незабавно върна в Народното събрание трима министри малко след присъединяване им в днешния парламентарния надзор.

Българска социалистическа партия да спят умерено - не сме подписали пакта за миграцията, обявиха от кабинета в изключително изказване след края на депутатските питания. Въпреки че от ГЕРБ дадоха отговор незабавно на внушенията на соцлидерката в контрадекларация от трибуната и обясниха в детайли, че решение на Министерски съвет към момента няма, а тематиката ще се разисква на парламентарни комисии с присъединяване на три министерства, държавното управление също предприе атака.

Изявлението пред медиите в Народното събрание направиха вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева дружно с вътрешния министър Младен Маринов и обществения - Бисер Петков.

За следващ път от Българска социалистическа партия се пробват да отклонят вниманието от вътрешните си проблеми и да внушават безусловно безпричинно страхове у хората, подвеждайки ги, че България се причислява към пакта за сигурна, постоянна и законна миграция, съобщи външната министърка Захариева. Няма решение на България, изясни тя. Захариева призна, че акцията на столетницата доста ѝ наподобява на акцията срещу Истанбулската спогодба. Целта е очевидно да бягаме от всяко допустимо присъединяване, което е обвързвано с интернационалните организации, разяснява външната министърка.

По въпроса се работи на експертно равнище, все още страната ползва ефикасни ограничения, както по запазване на границата, по този начин и по политиката на връщането, тъй че ние ще продължим да прилагаме тази политика и да отстояваме ползите на страната и на Европейски Съюз. Според Захариева задачата на този пакт е тъкмо противоположната на тази, която застъпва Българска социалистическа партия - а точно да се спре противозаконната миграция.

Междувременно се оказа, че от ГЕРБ не са дочакали сътрудниците им от Обединени патриоти за присъединяване в плануваното за взаимно изказване. Уговорката е била и доцент Милен Михов от Вътрешна македонска революционна организация да се причисли на трибунката към тримата министри, само че външната министърка не го е дочакала и е почнала изказването без дребните в обединението, твърди Канал 3. Патриотите са срещу присъединението на България към въпросния пакт на Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР