ДЕКЛАРАЦИЯ от Председателя на Национално Движение Русофили - Николай Малинов

...
ДЕКЛАРАЦИЯ от Председателя на Национално Движение Русофили - Николай Малинов
Коментари Харесай

Столична община забрани шествието „Безсмъртен полк – България“/Декларация/


ДЕКЛАРАЦИЯ

от Председателя на Национално Движение Русофили - Николай Малинов

Скъпи другари, уважаеми симпатизанти,

Скандално и неприемливо Столична община ни уведоми, че не позволява провеждането на шествието „ Безсмъртен полк - България ", базирайки се само на засекретено писмо от ДАНС ( ). С какво тъкмо сме опасност за националната сигурност обаче по този начин и не стана ясно.

Категорични сме, че това решение е в несъгласие със законите на страната и е тежък удар по конституционните права на българските жители. То непосредствено опонира на член 43, алинея 1 от Конституцията и на Закона за събранията, митингите и демонстрациите. Решението издава тежки геополитически зависимости на управлението на София и за следващ път показва степента до която страната ни е под контрола на външно ръководство.

Кой се опасява от починалите в борбата с фашизма?

Кой може да забрани едно шествие в памет на тези, които донесоха над 75 години мир в Европа?

Кой желае да пренапише историята и да спре похода на тези, които отхвърлят да не помнят и помнят хората, платили със своята кръв новите времена на света?

Искаме да напомним, че шествието у нас е в памет на всички български участници във Втората международна война. Българската войска взе участие в състава на Червената войска и води яростни борби с нацистите. В знак на благодарност към това присъединяване след войната ген. Владимир Стойчев е единственият задграничен участник в Парада на успеха на Червения площад. Нека да напомним и, че доброволците от българска страна за присъединяване във войната са десетки хиляди, до момента в който на страната на Хитлер минават единствено десетки.

Ето това стопира и не разрешава Столична община.

Безобразно, цинично и надменно деяние.

Въпреки, че не приема противозаконното решение, Национално Движение Русофили няма различен избор с изключение на да се съобрази с него.

Заради това приканваме симпатизантите си в София в 10.30 да поставим венци и цветя в символ на благодарност пред Паметника-костница в Лозенец.

Във всички останали общини също ще има събития, отдадени на великата дата и приканваме хората да последват зова на историята и да вземат присъединяване в тях.

Няма кой и по какъв начин да забрани паметта!

В умозаключение желая да припомня на актуалните фашисти - русофобите, че без Деня на Победата нямаше да има и Деня на Европа.

НАШЕТО ДЕЛО Е ПРАВО, ПОБЕДАТА ЩЕ Е НАША!

Николай Малинов

Председател на Национално Движение Русофили

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР