Декларация от името на цялата парламентарна група на БСП за

...
Декларация от името на цялата парламентарна група на БСП за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Затваряте държавата, без да гарантирате грижа за хората

 Декларация от името на цялата парламентарна група на " Българска социалистическа партия за България " направи водачът на Българска социалистическа партия във връзка повторното затваряне на страната без грижа за хората:

" Докато депутатите от болшинството отклонявахте вниманието с мъртвороден и печално завършил опит за привикване на Велико Народно заседание и приемане на нова конституция, държавното управление на Борисов затвори страната без да обезпечи грижа за хората. Затварят се учебни заведения, детски градини, университети, молове, заведения за хранене, лимитират се събиранията на хора до 15 индивида “, разгласи от парламентарната естрада ръководителят на Българска социалистическа партия във връзка изненадващото включване в днешния дневен ред на Народното събрание предлагането на ръководещите за привикване на Велико народно събрание, което бе отхвърлено.

Нинова съобщи отговорно и изрично: " Разбира се, здравето на хората е най-важно, само че това затваряне трябваше да бъде придружено от стопански и обществен проект. Правителството направи това затваряне без подготвеност за нови стопански ограничения, които да влязат в действие незабавно, по едно и също време със затварянето. Икономическите субекти затварят в петък, само че никой не знае по кое време ще влезе в действие държавната помощ за стопанската система, за семействата и фамилиите. В околните дни това щяло да се разисква с работодатели, споделя министър председателят Борисов през днешния ден. При първата вълна, помощта за компаниите беше обезпечена след 3 месеца.

По думите на работодателите от мярката " 60-40 “ са се възползвали 8% от компаниите в България. Днес Борисов приказва гръмко и дава обещание помощ на родители в неплатен отпуск - по една минимална заплата. Но, уважаеми народни представители и български жители, тези обещания са голи думи. Защо? Няма ги в бюджета на изтичащата 2020 година А в бюджета, който през днешния ден гласувате за 2021 година не е очакван нито лев за новите помощи, които през днешния ден обещавате обилно. Тоест, обещаните ограничения на държавното управление не са обезпечени в бюджета на държавното управление. Значи заблуждавате хората. Това е още безпорядък в хаоса до момента “.

Лидерът на българските социалисти по време на дебатите върху Бъджет 2021 уточни: " Вчера призовахме ръководещото болшинство, държавното управление и премиера – спрете гласуването на този бюджет. Българите имат потребност от поддръжка, всеки би трябвало да почувства грижата на страната. А страната има потребност от ръководство със здрав разсъдък, предвидимост, успокоение и сигурност. Ако стъпим на тези учредения, в случай че си сложим цел грижа за хората, успокоение и сигурност в страната, ви предлагаме да създадем следното: Днес стопираме гласуването на бюджета – първо. Второ – новите стопански и обществени ограничения в помощ на стопанската система и семействата да се включат в бюджета в допълнение и да се обезпечат финансово – тъй като в този момент ги няма там и не са финансово обезпечени. И по-късно – да продължим с гласуването “.

се обърна към народните представители: " Моментът изисква висока отговорност на държавници. Сега ще проличи кой гледа с небосвод – изборите през март и цел персонално и партийно оцеляване, и кой – с небосвод години наред и за – превеждане на България през рецесията с грижа към хората “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР