Декларация на Корнелия Нинова в защита на Елена Йончева заради

...
Декларация на Корнелия Нинова в защита на Елена Йончева заради
Коментари Харесай

Нинова ще сваля режима на Борисов, ГЕРБ скочи срещу речта й

Декларация на Корнелия Нинова в отбрана на Елена Йончева поради обвиняването й в пране на пари от КТБ разбуни духовете в пленарната зала. Тя упрекна ръководещите, че погазват разделянето на управляващите и употребяват правосъдната власт за политическа. По думите й пет години никой не бил чувал името на Елена Йончева към следствието за банкрутиралата КТБ, а внезапно въпросът излязъл на дневен ред, тъй като процесът бил политически, а не углавен. Нинова още един път заявява, че Българска социалистическа партия стои зад своята депутатка и даже е разпратила писма в нейна отбрана до редица европейски институции.

Финалното изречение на декларацията й взриви мира в залата. " Можем дружно освен да осъдим властническия режим на Борисов в България. Можем дружно да го отхвърлим ", прикани лидерката на Българска социалистическа партия и от ГЕРБ избухнаха.

Тутакси скочи депутатът от ръководещата партия Александър Иванов да стачкува за какво не е била прекратена от водещия съвещанието Емил Христов, с цел да изговори това, което изговори. Иванов се възмути, че председателстващият не би трябвало да позволява от трибуната вмешателство в работата на другите управляващи.

" Как може народен представител от болшинството да дефинира какво да приказва ръководител на опозицията и да казвате какво да приказва българската съпротива? ", подскочи и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Той подсети, че ръководителят на парламентарната група може да приказва " каквото желае, когато желае и както желае " и не може никой, още по-малко Иванов, който не е член на управлението на своята ПГ, да му държи сметка за наличието.

Намеси се и Спас Гърневски, който насипа гориво в огъня на абсурда. Бившият седесар потегли миролюбиво с констатацията, че един опозиционен водач има право да приказва, каквото изиска, само че нямат право " крадците да викат " дръжте крадеца! " От Българска социалистическа партия не си затраяха и желаеха наказване за Гърневски, тъй като е обидил най-малко трима души, говорили преди него, вкрлючително съпартиеца си Александър Иванов. Свиленски даже се разпознал и бил афектиран персонално.

Емил Христов не се съгласи със забележките отляво и уточни, че е дал по равно думата и на ръководещи, и на съпротива, като не е видял нищо тревожно в наличието, което да нарушава правилника.

" Народните представители не влязоха в прорез със свободното ми схващане за независимост. Мое е правото да преценява кой е нарушил правилника и какъв брой, и да взема ограничения ", оправда се Христов.  " Не реагирах незабавно на изявлението на Гърневски, тъй като е нещо, което е необятно използвано и казвано в разнообразни медии ", сподели той.

Емил Христов даде обещание въпреки всичко да прегледа записа, а Валери Жаблянов го подсети, че в случай че не поправя работата си като зам.-председател на Народното събрание, ще даде мотив на Българска социалистическа партия да му изиска оставката.

И тъй като не може диспути без водачът на Воля да подсети за себе си, и този път Марешки се изпъчи на трибуната, с цел да се оплаче, че Нинова била наречена водач на опозицията. Имало още и Движение за права и свободи, и Воля. " И нас никой не ни пита ", обиди се Марешки, като предложи соцлидерката да приказва единствено от името на своята партия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР