Декларация на БСП по темата предизвика скандал в парламента и

...
Декларация на БСП по темата предизвика скандал в парламента и
Коментари Харесай

Тома Биков: „Барселонагейт“ да се вкара в националния празничен календар

Декларация на Българска социалистическа партия по тематиката провокира скандал в Народното събрание и поредност от обвинявания
„ Барселонагейт “ да се вкара в националния календар, прикани от трибуната в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Това стана, откакто Явор Божанков от Българска социалистическа партия в нарочна декларация от името на парламентарна група още веднъж повдигна тематиката и попита имал ли е някогашният министър председател и водач на партията Бойко Борисов нещо общо с къщата на моделката Борислава Йовчева в Барселона.

„ ГЕРБ паднаха от власт, само че Борисовщината и наследството от това ръководство не престават да тегнат над нас и последният образец е единствено отпреди няколко дни, обвързван с един голям скандал с една къща в Барселона и подозрение за интернационално пране на пари на стойност към 10 млн. лева “, напомни Божанков. Той посочи, че този скандал е станал обект на разисквания в Европейския парламент, в българския парламент, само че не е станал обект на внимание от българското държавно обвиняване, а някогашните ръководещи в лицето на ГЕРБ са омаловажили абсурда “.

Тома Биков му отговори като напомни какво е споделил през 2020г.

„ Това интензивно мероприятие се повтаря всяка година, можем да го вкараме в празничния календар на страната, вероятно всеки февруари или март да пускат по една публикация в някой непознат вестник по същата тематика. А в този момент в действителност ще направя предложение да го вкараме в националния календар да имаме „ Барселонагейт “ да излезе трупата, която си го повтаря, може да извършите Елена Йончева неин началник и да извършва този национален обред, да взема вестници и да ги демонстрира, господин Божанков може да е част от тази натрупа и да излиза да държи тирада на 20 февруари “, предложи Биков. Той бе безапелационен, че съперниците на ГЕРБ са объркали всички схеми, готови от тях досега.

„ Оказахте се в цялостна невъзможност, два месеца не знаете какво вършиме, анализирате, изпадате в конфузни обстановки, гласуваме по три пъти един закон, тръгнахте да вършиме комисия за смяна в конституцията, която още не се е събрала и е окастрена и нелегитимна, и пристигна време за „ Барселонагейт “, март може да пристигна Автомагистрала „ Хемус “, май си разпределете да подхванете всички подслушвания и по този начин да караме всеки месец, с цел да може да се занимаваме с всевъзможни нелепости, само че единствено не и това, което е пред очите ни “, установи депутатът от ГЕРБ.

Александър Симов взе думата не да обори казаното, а да го добави.

„ Борисов не е деспот, той е подигравка на деспот - това е откъс, който би трябвало да влезе в българската история и аз се подписвам под него “, отвърна аленото острие.

Антоанета Цонева от Демократична България също добави календара на Тома Биков със „ Суджукгейт “, „ Цумгейт “, „ Осемтеджуджета гейт “. Тя се обърка и предложи вместо „ Хемус гейт “ в началото разгласи, че е имало „ Хумус гейт “, с което разсмя депутатите в зала.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР