Декларациите за доходите на руските държавни ръководители, министри, висши служители

...
Декларациите за доходите на руските държавни ръководители, министри, висши служители
Коментари Харесай

Путин възложил да се намали двойно бедността в Русия до 2024 г.

Декларациите за приходите на съветските държавни ръководители, министри, висши чиновници и депутати през 2018 година са " следващата реплика на отчетност " и не подкрепят превантивната активност против корупцията, написа " Ведомости ", представен от Българска телеграфна агенция.

Ползата от публикуването на данъчните им заявления е съмнителна. Според специалисти това, в противен случай, даже вреди, показва вестникът в публицистичен коментар.

Публичността не спомага за подсилване на антикорупционните правила, а улеснява заобикалянето им и в действителност корумпира администрацията още повече. " Данните в декларациите са нищожни, от тях се схваща най-много каква сума е решил да покаже държавният чиновник ", счита изданието.

" Декларациите са замислени за да покачат доверието на гласоподавателите. Основният въпрос във връзка оповестените данни е дали приказват за нелегално обогатяване на чиновниците. На тези въпроси обаче декларациите не дават отговор. За задачата трябват данни за разноските, каквито чиновниците не разгласяват, би трябвало самостоятелен орган, който да прави такива инспекции ", се споделя в материала.

Това са единствено числа, няма по какъв начин да разберем до каква степен са действителни, разяснява Иля Шуманов, зам.-генерален шеф на " Трансперънси интернешънъл ". Доходът на вицепремиера Юрий Трутнев - над половин милиард рубли, е красиво число, даже магично за елементарния жител, само че няма общодостъпни данни по какъв начин е образувана тази сума. Същото важи и за останалите, не толкоз богати фигури от властта. Любопитно е дали страната знае какви са източниците на приходите разум, пита се специалистът.

Юрий Трутнев заявява за 2018 година приход от 538,4 милиона рубли и оглави класацията измежду 32-мата членове на кабинета в Москва, припомнят изданията. Най-малък приход е обявен от министъра по въпросите на Северен Кавказ Сергей Чеботарьов - 6,1 милиона рубли. Премиерът Дмитрий Медведев е получил предходната година приход в размер на 9,917 милиона против 8,565 милиона рубли през 2017 година - това значи растеж с 15,8 на 100, пресмята организация Интерфакс.

" Системата за обявление (...) от дълго време не се употребява като съображение да бъдат проверявани държавни чиновници и уволнявани като изгубили доверие. Това са условни ограничавания, умерено заобикаляни от чиновниците, декларираните преди време правила се оказаха реплика - и до момента в който изначало просто не спомагаха за антикорупционна профилактика, в този момент ускоряват корупцията ", заключава Шуманов пред " Ведомости ".

Руското държавно управление може да обмисли опцията да освободи от налог общ приход хората с ниски заплати в страната. Това написа " Известия ", като се базира на тристранната комисия за контролиране на социално-трудовите връзки. Става дума за жителите, чийто приход след заплащане на този налог излиза по-нисък от виталния най-малко.

Минималната заплата в Русия е равна на виталния най-малко - приблизително за страната възлиза на 11 300 рубли, само че след облагане с налога човек с такава заплата взема 9 800 рубли. Сиреч мярката би трябвало да обхване работещите със заплати до 13 000 рубли.

Ако хората с невисок приход бъдат освободени от налог, има риск работодателите да минат на минимално възнаграждение и да им дават останалите пари на ръка. А в последно време делът на " сивите " заплати в Русия така и така е много висок, предизвестява Наталия Ионова, началник на консултантска компания.

Друга мярка - нарастване на минималните заплати, предлага Александър Сафонов, зам.-ректор на съветската Академия на труда и обществените връзки. Тогава ще би трябвало законодателно да се затвърди, че минималното възнаграждение би трябвало да надвишава виталния най-малко с 13 на 100.

Предлаганите от администрацията ограничения не могат в действителност да понижат бедността в Русия, тъй като за оцеляване са нужни повече от 11 300 рубли месечно, уверен е Максим Березин, професор от Финансовия университет към държавното управление в Москва.

Експерти от съветското Висше учебно заведение за стопанска система разкритикуваха ограниченията за повдигане на приходите и стесняване на бедността в Русия, включени в националните планове на държавното управление въз основа на декрет, публикуван от президента Владимир Путин, написа " Комерсант ", представен от Би Би Си.

Според специалистите с тези ограничения ще се реализира единствено половината от стремежи резултат, а за стопроцентова успеваемост са нужни други механизми за обществена поддръжка и основаване на нови работни места.

Путин е упълномощил на кабинета до 2024 година да понижи двойно бедността в Русия - до 6,6 на 100, и да обезпечи дълготраен напредък на приходите. Авторите показват, че придвижването към тази национална цел стартира на фона на петгодишен спад в приходите на хората в Русия като цяло.

Има и други фактори за обедняване на съветското население - преди всичко раждането на дете в фамилията. 72 на 100 от бедните фамилии имат най-малко едно дете, по тази причина измежду всички възрастови групи в страната максимален е рискът от беднотия за децата - приблизително 1,5 пъти по-висок от междинното ниво за Русия. Съответните опасности за пенсионерите са двойно по-ниски.

Мерките, набелязвани от държавното управление на Русия - повдигането на минималните заплати, индексирането на заплатите в бюджетния бранш и на пенсиите, насърчаването на заетостта измежду майките с деца, ще може съгласно специалистите да покачат с близо 3,7 процентни пункта така наречен насъбран напредък на действителните разполагаеми приходи. И с оглед въздействието на икономическия напредък общият резултат ще доближи 7,4 процентни пункта - към половината от нужните 13,1 процентни пункта, декларирани от държавното управление като цел до 2024 година, когато завършва президентският мандат на Владимир Путин.

А съгласно прогнозното въздействие на икономическия напредък върху каузи на бедното население до 2024 година бедността в Русия ще се свие до 9,9 на 100. Ефектът на останалите фактори обаче ще е слаб, добавя " Комерсант ".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР