Декември ще започне без валежи и с повече слънце, сняг

...
Декември ще започне без валежи и с повече слънце, сняг
Коментари Харесай

Прогноза: Декември започва с повече слънце, по Коледа няма да вали сняг

Декември ще стартира без превалявания и с повече слънце, сняг по Коледа няма да вали. Най-ниските температури през последния месец на годината ще бъдат към минус 15 градуса, а най- високите - сред 10 и 15 градуса.

Това заяви Марияна Попова - синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология, представена от Българска телеграфна агенция. По думите месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която в по-голямата част от страната е сред 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините и в най-южните региони - сред 70 и 120 литра на квадрат. 

В началото на декември на доста места в равнинната част от страната и в котловините заран ще има мъгла или ниска облачност, а в обособени региони те ще се задържат по-дълго. В Северна България ще има снежна завивка и
дневните температури ще остават под нулата. По-чувствително стопляне се чака в планинските региони. В края на първото десетдневие преваляванията от дъжд и сняг се завръщат, а в края на интервала температурите потеглят надолу. 

През множеството дни от второто десетдневие ще доминира облачно време, повече слънчеви часове ще има в планините към средата на интервала. Към края на второто и при започване на третото десетдневие на декември още веднъж има нараснала възможност за превалявания от сняг. Около Коледа обаче прогнозата не включва превалявания. По-голяма възможност за сняг има към Нова година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР